Dmitro Kuleba, la București: „Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să dați Ucrainei ce are nevoie. Politica României e inteligentă” / Răspunsul său, întrebat dacă Ucraina a primit armament din România (VIDEO)

Dmitro Kuleba, la București: „Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să dați Ucrainei ce are nevoie. Politica României e inteligentă” / Răspunsul său, întrebat dacă Ucraina a primit armament din România (VIDEO)
Șeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba susține că Rusia va fi de acord cu încetarea focului în momentul în care va fi la un pas de înfrângere. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, aflat vineri la București, a declarat că a ridicat problema armelor în cadrul discuției cu premierul Nicolae Ciucă. El a precizat, într-o conferință de presă comună cu Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, că Ucraina „lasă la latitunea țărilor să decidă ce să facă”.

A trimis România arme Ucrainei?

Întrebați dacă s-a angajat Guvernul României să furnizeze Ucrainei ajutor militar, Bogdan Aurescu a răspuns: „Nu cred că e bine să vorbim prea mult public despre aceste lucruri”

„Am distribuit aceeași listă tuturor membrilor NATO și UE. Dacă fiecare țară decide să ne ofere un singur articol, vom obține ce dorim. Am ridicat această chestiune și apreciez abordarea constructivă, dar lăsăm la decizia țărilor să hotărască ce să facă”, a spus și Kuleba.

Întrebat dacă Ucraina a primit din România echipament militar, Dmitro Kuleba a răspuns: „Armele, ca banii, necesită liniște și nu spune ce primim și de unde primim, decât dacă e un anunț public”.

Dmitro Kuleba: Ce nu acceptăm noi e ipocrizia, dar nu e cazul României

„Dacă o țară vine la noi și ne spune ”Nu avem tancuri, dar avem veste” noi înțelegem acest lucru. Dar în anumite cazuri vedem că țările pot face ceva, dar nu o fac, că nu vor să aibă o relație proastă cu Rusia.

Dacă vedem acest lucru, creștem presiunea diplomatică și publică. Nu e cazul României.

Ce nu acceptăm noi e ipocrizia, dar nu e cazul României, România a fost sinceră și deschisă de la începutul acestui război”, a mai declarat Dmitro Kuleba, în conferința comună cu Bogdan Aurescu.

El a mai spus că „politica României începând cu 24 februarie e una inteligentă”.

Kuleba: Cel mai bun mod de a-l opri pe Vladimir Putin e să dați Ucrainei ce are nevoie

El a insistat că Rusia vrea influență în zona Mării Negre și că aceasta e „o bătălie finală pentru dreptul tuturor națiunilor europene, e o bătălie a noastră”.

„Acest război are legătură cu viitorul acestei regiuni. Voi ne dați tot ce avem nevoie să câștigăm, noi îl ținem pe Putin. (…)
Nu am niciun dubiu că vom câștiga această bătălie.

Cine crede că Vladimir Putin nu va îndrăzni să testeze Articolul 5 din Tratatul NATO e naiv. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să dați Ucrainei ce are nevoie”, a mai declarat Dmitro Kuleba, în vizita sa în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt