Întâlnire Nicolae Ciucă – Dmitro Kuleba, la Palatul Victoria. Ministrul ucrainean a solicitat României să contribuie la eforturile de reconstrucție a țării sale

Întâlnire Nicolae Ciucă - Dmitro Kuleba, la Palatul Victoria. Ministrul ucrainean a solicitat României să contribuie la eforturile de reconstrucție a țării sale
Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, primit la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe. Ei au vorbit despre situația de securitate și militară din regiune, după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Discuție Nicolae Ciucă – Dmitro Kuleba

„Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional.

Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene”, a transmis Guvernul.

Ce i-a spus Kuleba lui Ciucă

Ministrul ucrainean de Externe a vorbit pe larg despre situația militară din țara sa și a mulțumit Guvernului României și românilor pentru ajutorul acordat de la izbucirea războiului.

„Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina”, se mai arată în comunicat.

Dmitro Kuleba a venit vineri în România, la invitația lui Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe