Doi bebeluși americani au fost transportați în secret din Donbas. Gemenii au fost returnați părinților lor

Doi bebeluși americani au fost transportați în secret din Donbas. Gemenii au fost returnați părinților lor
FOTO: Hepta- Zuma Press / Diego Herrera Carcedo

Nașterea gemenilor a luat loc în Sankt Petersburg printr-o mamă surogat ce încerca să fugă de Războiul rus din Ucraina. Bebelușii au ajuns după în grija unui orfelinat, iar după au fost predaţi părinţilor lor americani. Project Dynamo, un ONG care se ocupă cu astfel de operațiuni, a confirmat reușita recuperării, informează AFP, citat de News.ro

Gemenii salvați sunt un băiat şi o fată care au fost „salvaţi” marţi, de Project Dynamo, a declarat miercuri într-un comunicat organizaţia, înfiinţată în 2021 de veterani militari, specializați în evacuarea americanilor şi aliaţilor afgani la retragerea militară haotică a NATO din Afganistan.

Nu au fost răpiți

„Copiii nu au fost răpiţi, ci au fost evacuaţi din Rusia prin >”, a explicat Peter D’Abrosca, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ONG-ului.

Mama surogat a copiilor locuia în Donbas, estul Ucrainei, o regiune lovită puternic de războiul dintre cele două ţări. Confruntărilor armate au determinat-o să fugă mai întâi în Peninsula ucraineană Crimeea, ce a fost mai târziu anexată de Rusia în 2014, iar după la Sankt Petersburg, locul nașterii gemenilor la începutul lunii septembrie, mai scrie în comunicat potrivit observatornews.ro.

Organizaţia nu a dat detalii despre modul în care au fost „extraşi” bebeluşii, anunţând doar că „elaborarea planului misiunii a durat o săptămână şi (misiunea) a fost finalizată într-o zi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe