Lupte intense în Bahmut și Soledar din regiunea Donbas: Zeci de atacuri, respinse într-o singură zi

Lupte intense în Bahmut și Soledar din regiunea Donbas: Zeci de atacuri, respinse într-o singură zi
Foto: Sputnik / Ivan Rodionov.

Guvernul ucrainean a comunicat miercuri despre lupte intense care au loc în Bahmut şi Soledar din regiunea Donbas. Potrivit autorităților de la Kiev, zeci de atacuri au fost respinse într-o singură zi, informează agerpres.

Forțele ucrainene au răspuns cu un atac

„De fiecare dată când armata rusă avansează, forţele ucrainene răspund imediat cu un contraatac”, a precizat adjunctul ministrului apărării, Hanna Maliar, pentru un post tv ucrainean.

Potrivit statului major ucrainean, Rusia a continuat să atace infrastructura din mai multe regiuni ale ţării cu rachete şi drone iraniene.

Conform autorităţilor din regiunea Harkov, cinci femei şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma atacurilor. Patru locuinţe, două clădiri înalte şi un magazin au fost, de asemenea, avariate în urma unor atacuri ale artileriei, se arată în comunicat.

Întreruperi de curent se produc zilnic

Forţele ruse vizează în prezent infrastructura energetică a Ucrainei. Au fost lovite numeroase centrale electrice, iar întreruperi de curent se produc zilnic.

Curentul electric a fost întrerupt miercuri o perioadă de timp în regiunea Kiev ca măsură de precauţie, a declarat compania energetică Ukrenerho, citată de agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe