Scandal în Germania: Directorul general al unui furnizor de energie din Hesse a participat la „referendumurile” din Donbas: „Oamenii votează voluntar”

Scandal în Germania: Directorul general al unui furnizor de energie din Hesse a participat la „referendumurile” din Donbas: „Oamenii votează voluntar”
Foto: Captură video

Stefan Schaller, director general al unui furnizor de energie din nordul landului Hessa, a fost eliberat din funcție după ce s-a dovedit că a participat la referendumurile false din Donbas și a încercat să le legitimeze prin declarațiile sale, potrivit Der Tagesspiegel.

Organele de supraveghere ale Energie Waldeck-Frankenberg în cadrul unei ședințe extraordinare convocate în grabă luni, au decis demiterea acestuia.

Comportamentul directorului a fost „împotriva lumii”

Comportamentul directorului general a fost în mod clar „împotriva viziunii lumii, a valorilor morale și a filozofiei companiei”, a explicat administratorul districtual Jürgen van der Horst, care conduce consiliul de supraveghere al furnizorului de energie.

În presa de stat rusă, declarațiile „observatorului din Germania” au fost folosite pentru a legitima referendumul fals.

„Organizarea este cât se poate de bună în timpul limitat”, a spus Schaller în Zaporizhia, o regiune ocupată de trupele ruse. Un videoclip difuzat de agenția de presă de stat Tass îl arăta pe managerul german în fața unui steag rus.

„Presa occidentală a relatat că votul a fost organizat sub presiune. Dar când sunt aici, văd cu ochii mei că oamenii votează voluntar”, a explicat Schaller.

Referendumurile simulate din regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Cherson și Zaporizhia vor continua până marți. Nu sunt recunoscuți internațional și sunt priviți ca un pas către anexarea acestor teritorii de către Rusia. De aceea, pseudovoturile nu sunt însoțite de observatori electorali de la organizații internaționale precum OSCE sau Consiliul Europei.

Urmăriți B1TV.ro și pe