EXCLUSIV // Cine va putea circula pe linia de tren Gara de Nord – Otopeni

EXCLUSIV // Cine va putea circula pe linia de tren Gara de Nord - Otopeni
Zona de racordare - Gara de N - Otopeni. Foto: Oana Branzan

Linia de tren Gara de Nord – Otopeni va fi dată în trafic în curând, iar în ultimele zile au apărut în spațiul public controverse cu privire la companiile care ar urma să o utilizeze. B1.ro a discutat cu CFR Infrastructură pe marginea acestui subiect, care a comunicat punctul de vedere.

Pe noua linie de transport feroviar vor putea circula atât operatori privați, cât și de stat.

„Orice operator feroviar de transport de călători care solicită să circule pe linia respectivă, va circula. Se vor analiza toate cererile și se vor introduce în circulație”, a dezvăluit oficialul CFR pentru B1.ro.

Linia de tren Gara de Nord – Otopeni, un angajament al Guvernului României pentru FIFA, în vederea organizării EURO

Linia Gara de Nord – Otopeniva avea o lungime de doar 2,95 km, un proiect în valoare de 398,1 milioane de lei, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul de infrastructură este inclus în vedere organizării Campionatului European de Fotbal reprogramat pentru anul 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)