HALUCINANT! Guvernul german încă plătește pensii COLABORATORILOR NAZIȘTI din Marea Britanie, Belgia, Olanda… Ce SUME încasează foştii fani ai lui Hitler

HALUCINANT! Guvernul german încă plătește pensii COLABORATORILOR NAZIȘTI din Marea Britanie, Belgia, Olanda... Ce SUME încasează foştii fani ai lui Hitler

Incredibil, dar la aproape 75 de ani de la al Doilea Război Mondial, Germania încă plătește pensii lunare colaboratorilor fostului regim nazist în mai multe țări europene, inclusiv Belgia și Marea Britanie. Cei care au tras semnalul de alarmă sunt parlamentariil belgieni care au cerut Berlinului să oprească plățile non-germanilor care i-au promis loialitate lui Hitler, relatează The Guardian, citat de Hotnews.

Comisia pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului belgian a votat săptămâna aceasta pentru o rezoluție care cere guvernului federal german să oprească imediat plățile și să publice numele tuturor celor care primesc aceste pensii.

Aproximativ 30 de persoane din Belgia încă primesc plăți sub un decret al lui Adolf Hitler, care le garanta colaboraţioniştilor aceleași drepturi de pensie ca şi cetățenilor germani.

Autoritățile germane au refuzat să comunice lista celor care primesc pensii în Belgia, citând îngrijorări legale cu privire la protecția vieții private. Ministrul Muncii a recunoscut că 18 persoane din Belgia primesc pensii de război, dar ”nu sunt membri ai Waffen-SS” printre ei.

Potrivit RTBF, plăți similare sunt făcute şi în Spania, Elveția și Suedia.

În Olanda, istoricul Cees Kleijn este de părere că printre cei 34 de foști colaboratori naziști care primesc pensii de la guvernul german, se află criminali de război, scrie NOS.
Pensiile sunt între 435 de euro și 1.275 pe lună, funcţie de cât timp persoanele au stat la închisoare după război.

Prin contrast, supraviețuitorii belgieni care au fost incluși, în Germania nazistă, în programul de muncă forțată primesc 50 de euro!

Plata pensiilor a continuat pentru că decretul lui Hitler din 1941 nu a fost abrogat la Conferința de la Potsdam din iulie 1945, la care Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Sovietică au hotărât retrocedarea tuturor anexărilor făcute de Germani după 1937 și separarea Austriei de Germania, demilitarizarea, denazificarea, democratizarea și demonopolizarea țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`