În Irak a fost confirmat primul deces de holeră din acest an. Îngrijorările cresc după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore

În Irak a fost confirmat primul deces de holeră din acest an. Îngrijorările cresc după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore
În Irak a fost confirmat primul deces de holeră din acest an. Îngrijorările cresc după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore. Sursa Foto: Flickr.com

Ministerul Sănătăţii din Irak a anunțat că o primă persoană a murit din cauza holerei, iar alte 17 cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Reapariţia holerei a făcut o primă victimă în Irak

Decesul a fost înregistrat în provincia Kirkuk din nordul Irakului, a declarat Seif al-Badr, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de agenţia de presă a statului irakian.

Reapariţia holerei în Irak a fost semnalată oficial în urmă cu zece zile în oraşul Sulaymaniyah, din regiunea autonomă Kurdistan, cu 10 cazuri, în Al-Muthanna, cu două cazuri, şi în Kirkuk, cu un caz.

„Şaptesprezece cazuri au fost înregistrate în ultima zi, iar bilanţul cazurilor înregistrate în Irak de la începutul anului a crescut la 76”, a precizat Seif al-Badr.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ultima epidemie de amploare a avut loc în această ţară în anul 2016.

Ce este și cum se transmite holera

Holera reprezintă o boală infecțioasă epidemică acută. Se caracterizeaza prin diaree apoasă, pierdere extremă de lichide și electroliți și deshidratare severă.

Lăsată netratată, holera poate fi fatală în câteva ore, chiar și la persoanele cu un sistem imunitar puternic, conform specialiștilor MedLife. Canalizarea modernă și tratarea apei au eliminat practic holeră în țările industrializate, însă boală este încă prezentă în Africa, Asia de Sud și Haiti.

Boala se dezvoltă în zone adeseori dens populate, cu acces limitat la apă potabilă sau lipsite de reţele de salubritate bine adaptate. Potrivit estimărilor, la nivel mondial sunt înregistrate între 1,3 milioane şi 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an, care cauzează între 21.000 şi 143.000 de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest