În Rusia, o elevă a strigat în timpul unei festivități de absolvire „Libertatea pentru Ucraina! Putin este diavolul!”

În Rusia, o elevă a strigat în timpul unei festivități de absolvire „Libertatea pentru Ucraina! Putin este diavolul!”
În Rusia, o elevă a strigat în timpul unei festivități de absolvire „Libertatea pentru Ucraina! Putin este diavolul!”. Sursa Foto: Twitter/ Captură video/@olex_scherba

În timpul unei unei festivități de absolvire, o elevă a strigat „Putin este diavolul!”. Adolescenta este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan, unde se înregistrează cel mai mare număr de morți în războiul împotriva Ucrainei, potrivit Pravda.

În Daghestan, un absolvent al școlii a strigat „Putin este diavolul”

Zukhra Albekova, elevă în clasa a XI-a în timp ce se afla la microfon a strigat în rusă „Nu războiului! Libertatea pentru Ucraina! Putin este diavolul!”. Mesajul adolescentei a fost transmis în momentul în care și-a primit premiul la festivitatea de final de an.

Videoclipul ajuns viral pe rețelele de socializare arată că studenta, care a fost gazda ceremoniei, s-a cutremurat în momentul exclamării ei. În același timp, restul colegilor au aplaudat-o, în timp ce profesorii încremeniți nici n-au încercat să recupereze microfonul, potrivit sursei citate.

După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru „discreditarea armatei ruse”. Cu toate acestea, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru „neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului”.

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită.

Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Dagestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe