Liderul de la Kremlin mobilizează economia Rusiei pentru un război prelungit. În ce constă legea privind aprovizionarea armatei

Liderul de la Kremlin mobilizează economia Rusiei pentru un război prelungit. În ce constă legea privind aprovizionarea armatei
Foto: Hepta - Mikhail Metzel

Într-o evaluare publicată în noaptea de vineri spre sâmbătă, Institutul pentru Studiul Razboiului scrie că Kremlinul creează condițiile pentru mobilizarea economiei Rusiei în vederea pregătirii unui război prelungit în Ucraina.

Kremlinul a sugerat pe 30 iunie Dumei de Stat a Rusiei, o modificare a legilor federale privind aspectele legate de aprovizionare a forțelor armate ruse, potrivit hotnews.ro.

Vladimir Putin mobilizează economia Rusiei pentru un război prelungit

Kremlinul introduce „măsuri speciale în sfera economică” care obligă întreprinderile rusești să aprovizioneze operațiunile militare speciale și operațiunile antiteroriste.

Modificarea interzice întreprinderilor rusești să refuze comenzile de stat pentru operațiuni militare speciale și permite Kremlinului să modifice contractele și condițiile de muncă ale angajaților, cum ar fi obligarea angajaților să lucreze în timpul nopții sau în timpul sărbătorilor federale.

În explicația sa cu privire la motivele amendamentului, Kremlinul a menționat că operațiunea militară specială care se desfășoară în prezent în Ucraina a scos la iveală probleme de aprovizionare, în special în ceea ce privește proviziile necesare pentru repararea echipamentelor militare .

Totodată, se spune că oficialii ruși trebuie să „își concentreze eforturile în anumite sectoare ale economiei”, mai arată sursa citată.

Liderul de la Kremlin mobilizează probabil economia și industria rusă pentru a susține efortul de război în curs de desfășurare, dar nu a luat încă măsuri pentru a mobiliza forțe de luptă pe scară largă.

ISW, despre ultimele evoluții ale războiului din Ucraina

  • Forțele rusești au continuat eforturile de a încercui Lysychansk și au desfășurat operațiuni ofensive la sud și sud-vest de oraș.
  • Probabil ca trupele rusești nu au ajuns încă pe teren la autostrada T1302 Bakhmut-Lysychansk, dar blochează utilizarea acesteia de către forțele ucrainene prin continuarea atacurilor de artilerie și aeriene împotriva pozițiilor ucrainene rămase de-a lungul drumului.
  • Forțele Moscovei s-au concentrat pe regrupare și îmbunătățirea pozițiilor lor tactice la nord de Slovyansk.
  • Trupele ruse nu au efectuat niciun asalt terestru confirmat în nordul regiunii Harkov și au continuat să bombardeze pozițiile ucrainene la nord de orașul Harkov.
  • Forțele ruse au efectuat lovituri de artilerie și cu rachete de-a lungul Axei Sudice.
Urmăriți B1TV.ro și pe