Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor

Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor
Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor. Foto: Hepta/Sputnik / Alexei Danichev.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut că, în ciuda tuturor sancțiunilor occidentale, economia Rusiei rezistă cu „demnitate”, după cum demonstrează „principalii indicatori macroeconomici”.

Totodată, Moscova a acuzat Occidentul că a declanșat o criză globală atunci când a introdus împotriva Rusiei cele mai dure sancțiuni din istoria modernă din cauza războiului din Ucraina.

„Economia rusă rezistă impactului sancțiunilor”

Liderul de la Kremlin a susținut că „nu este ușor” și că Rusia face „eforturi deosebite” pentru a face față sancțiunilor occidentale.

„În ciuda tuturor dificultăților, aș dori să observ că economia rusă rezistă impactului sancțiunilor, rezistă destul de demn. Toți principalii indicatori macroeconomici vorbesc despre asta”, a spus Putin, citat de Tass.ru, potrivit HotNews.

Până în prezent, UE a adoptat șase pachete de sancțiuni ca răspuns la invazia rusă din Ucraina. Cel de-al șaselea pachet cuprinde cele mai dure sancțiuni dintre cele introduse de UE împotriva Rusiei pentru războiul de agresiune pe care l-a lansat Moscova împotriva Ucrainei, însă drumul către adoptare a întâmpinat ceva provocări, în condițiile în care pachetul cuprinde și un embargo asupra importurilor de țiței rusesc.

Rusia acuză Occidentul că a declanșat o criză alimentară globală

Vladimir Putin, spune Kremlinul, este de acord cu evaluarea realizată de Organizația Națiunilor Unite care arată că lumea se confruntă cu o criză alimentară ce ar putea conduce la foamete.

„Rusia a fost întotdeauna un exportator de cereale mai degrabă de încredere. Nu suntem noi sursa problemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Războiul a întrerupt aprovizionarea care se realiza prin porturile Ucrainei, care cândva exportau cantități vaste de ulei de floarea-soarelui, dar și cereale, cum ar fi porumbul sau grâul. Astfel, aprovizionarea globală s-a redus, iar prețurile alternativelor au crescut. Practic, prețurile globale la alimente fiind cu aproape 30% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)