Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor

Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor
Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate” impactului sancțiunilor. Foto: Hepta/Sputnik / Alexei Danichev.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut că, în ciuda tuturor sancțiunilor occidentale, economia Rusiei rezistă cu „demnitate”, după cum demonstrează „principalii indicatori macroeconomici”.

Totodată, Moscova a acuzat Occidentul că a declanșat o criză globală atunci când a introdus împotriva Rusiei cele mai dure sancțiuni din istoria modernă din cauza războiului din Ucraina.

„Economia rusă rezistă impactului sancțiunilor”

Liderul de la Kremlin a susținut că „nu este ușor” și că Rusia face „eforturi deosebite” pentru a face față sancțiunilor occidentale.

„În ciuda tuturor dificultăților, aș dori să observ că economia rusă rezistă impactului sancțiunilor, rezistă destul de demn. Toți principalii indicatori macroeconomici vorbesc despre asta”, a spus Putin, citat de Tass.ru, potrivit HotNews.

Până în prezent, UE a adoptat șase pachete de sancțiuni ca răspuns la invazia rusă din Ucraina. Cel de-al șaselea pachet cuprinde cele mai dure sancțiuni dintre cele introduse de UE împotriva Rusiei pentru războiul de agresiune pe care l-a lansat Moscova împotriva Ucrainei, însă drumul către adoptare a întâmpinat ceva provocări, în condițiile în care pachetul cuprinde și un embargo asupra importurilor de țiței rusesc.

Rusia acuză Occidentul că a declanșat o criză alimentară globală

Vladimir Putin, spune Kremlinul, este de acord cu evaluarea realizată de Organizația Națiunilor Unite care arată că lumea se confruntă cu o criză alimentară ce ar putea conduce la foamete.

„Rusia a fost întotdeauna un exportator de cereale mai degrabă de încredere. Nu suntem noi sursa problemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Războiul a întrerupt aprovizionarea care se realiza prin porturile Ucrainei, care cândva exportau cantități vaste de ulei de floarea-soarelui, dar și cereale, cum ar fi porumbul sau grâul. Astfel, aprovizionarea globală s-a redus, iar prețurile alternativelor au crescut. Practic, prețurile globale la alimente fiind cu aproape 30% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`