Ministrul ucrainean al apărării: „Războiul intră într-o fază prelungită. Rusia se pregăteşte să desfăşoare o operaţiune militară pe termen lung”

Ministrul ucrainean al apărării: „Războiul intră într-o fază prelungită. Rusia se pregăteşte să desfăşoare o operaţiune militară pe termen lung”
Forțele ruse intenționează să folosească în Ucraina o tactică perfecționată în Siria. Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a anunțat joi că războiul intră într-o „fază prelungită” deoarece forțele ruse se concentrează asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, parțial în mâinile sepratiștilor pro-ruși.

Acesta a vorbit în faţa miniştrilor apărării din Uniunea Europeană (UE) şi secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Războiul intră într-o „fază prelungită”

Potrivit lui Oleksii Reznikov, trupele ruse își întăresc pozițiile în teritoriile pe care le ocupă în regiunile Zaporojie şi Herson, pentru „a trece în mod defensiv dacă este necesar”.

„Rusia se pregăteşte să desfăşoare o operaţiune militară pe termen lung. Războiul intră într-o fază prelungită”, a adăugat el în acest discurs, al cărui text a fost publicat pe contul său de Facebook.

„În prezent, principalele eforturi ale Kremlinului se concentrează asupra încercărilor de a încercui şi distruge regruparea forţelor armate ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk”, a adăugat acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul ucrainean al apărării, despre obiectivul Moscovei

Oleksii Reznikov a susținut că obiectivul principal al Moscovei este „crearea unui coridor terestru care să lege Rusia de Crimeea”.

Acesta le-a cerut aliaților occidentali mai multă coordonare în livrările de arme către Kiev, “pentru a ne elibera teritoriile cât mai curând posibil”.

În raportul de marți seară, ministerul ucrainean al apărării a indicat că forţele ruse desfăşoară „ofensive de-a lungul întregii linii de contact” în regiunea Doneţk şi parţial în regiunea vecină Lugansk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră