O analiză efectuată de reputa publicaţie britanică The Guardian a arătat că 169 dintre membrii Camerei Lorzilor lucrează ca şi consultanţi pentru diverse firme private, în timp ce 15 sunt plătiţi chiar de către guverne străine.
Jurnaliştii britanici subliniază că între aceştia se află un fost parlamentar conservator care acum deşi este membru al Camerei Lorzilor a oferit consultanţă pentru un om de afaceri român care este vizat de extrădare, mai exact Alexander Adamescu.
Lord Robathan a scris un articol de opinie în care critică autorităţile române pe care le numeşte corupte, dar în acest material nu menţionează că este unul plătit. Acesta l-a sprijinit public pe Adamescu şi chiar a depus o cauţiune de 20.000 de lire sterline în numele lui.
Cele mai reprezentate domenii sunt finanţe, energie, minerit şi apărare. Spre deosebire de parlamentari, membrii Camerei Lorzilor sunt consideraţi funcţionari publici part-time şi pot continua să facă şi alte afaceri cu condiţia să le declare în mod legal.
Cu toate acestea, au avut loc şi mai multe controverse. Lord Levy a fost nevoit să îşi ceară scuză după ce nu a declarat trei contracte ce îl legau de un multimiliardar rus. Moshe Kantor.
Deşi nu este ilegal să ai asemenea contracte, numeroase persoane acuză că acestea pot fi folosite de guverne străine pentru a se putea implica în politica britanică.
Luna aceastea, noul ministru de Interne, Sajid Javid, a anunţat că ia în considerare să introducă un registru al agenţilor străini pe modelul celui existent în Statele Unite, pentru ca cei care reprezintă naţiuni străine să informeze guvernul şi să dea informaţii despre munca lor.
Organizaţia Transparency International din Marea Britanie a averzitat că membrii Camerei Lorzilor pot fi într-o situaţie de conflict de interese dacă acţionează în afara partidelor.