Marea Britanie: Unul din cinci membri ai Camerei Lorzilor au afaceri private. Unul din aceştia a oferit consultanţă pentru Alexander Adamescu care încearcă să scape de extrădare

Marea Britanie: Unul din cinci membri ai Camerei Lorzilor au afaceri private. Unul din aceştia a oferit consultanţă pentru Alexander Adamescu care încearcă să scape de extrădare

O analiză efectuată de reputa publicaţie britanică The Guardian a arătat că 169 dintre membrii Camerei Lorzilor lucrează ca şi consultanţi pentru diverse firme private, în timp ce 15 sunt plătiţi chiar de către guverne străine.

Jurnaliştii britanici subliniază că între aceştia se află un fost parlamentar conservator care acum deşi este membru al Camerei Lorzilor a oferit consultanţă pentru un om de afaceri român care este vizat de extrădare, mai exact Alexander Adamescu.

Lord Robathan a scris un articol de opinie în care critică autorităţile române pe care le numeşte corupte, dar în acest material nu menţionează că este unul plătit. Acesta l-a sprijinit public pe Adamescu şi chiar a depus o cauţiune de 20.000 de lire sterline în numele lui.

Cele mai reprezentate domenii sunt finanţe, energie, minerit şi apărare. Spre deosebire de parlamentari, membrii Camerei Lorzilor sunt consideraţi funcţionari publici part-time şi pot continua să facă şi alte afaceri cu condiţia să le declare în mod legal.

Cu toate acestea, au avut loc şi mai multe controverse. Lord Levy a fost nevoit să îşi ceară scuză după ce nu a declarat trei contracte ce îl legau de un multimiliardar rus. Moshe Kantor.

Deşi nu este ilegal să ai asemenea contracte, numeroase persoane acuză că acestea pot fi folosite de guverne străine pentru a se putea implica în politica britanică.

Luna aceastea, noul ministru de Interne, Sajid Javid, a anunţat că ia în considerare să introducă un registru al agenţilor străini pe modelul celui existent în Statele Unite, pentru ca cei care reprezintă naţiuni străine să informeze guvernul şi să dea informaţii despre munca lor.

Organizaţia Transparency International din Marea Britanie a averzitat că membrii Camerei Lorzilor pot fi într-o situaţie de conflict de interese dacă acţionează în afara partidelor.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”