Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare

Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Ministerul rus de Externe a amenințat cu expulzarea unui jurnalist american dacă briefing-urile susținute de reprezentanții MAE vor fi  blocate de YouTube, susține Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al instituției de stat.

„Am avut câteva briefing-uri blocate. Ce am făcut – tocmai am venit și am spus: ‘Dac veți bloca din nou briefingul, un jurnalist  sau un reprezentant al mass-media  va pleca acasă”, a precizat Zaharova.

Rușii au rămas fără RuTube

RuTube, versiunea rusească a YouTube, a fost ținta unui masiv atac cibernetic. Site-ul ar fi imposibil de recuperat, căci ar fi fost şters inclusiv codul sursă al platformei.

Atacul cibernetic a început pe 9 mai, zi în care rușii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste din al Doilea Război Mondial. Parada ar fi trebuit transmisă și prin RuTube, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece site-ul a căzut și de atunci e nefuncțional.

Hackerii ar fi șters inclusiv codul sursă, deși echipa din spatele RuTube a negat informația.

„Cineva a vrut cu adevărat să împiedice RuTube să arate parada de Ziua Victoriei şi focurile de artificii”, au declarat reprezentanţii platformei, potrivit Sky News.

Televiziunea rusă, atacă de o armată de hackeri

Într-un atac separat, hackerii au piratat meniurile televiziunilor ruseşti prin satelit, așa că telespectatorii au putut afla astfel că „sângele a mii de ucraineni și a sute de copii uciși este pe mâinile voastre” sau că „televiziunea și autoritățile mint”.

Apelul anti-război a apărut chiar luni dimineață, când rușii așteptau să vadă la parada militară anuală de Ziua Victoriei și discursul președintelui Vladimir Putin.

Au fost afectate toate posturile TV importante, dar și canalele de televiziune pentru copii și Zvezda, postul Ministerului rus al Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni