Cercetătorii au descoperit că meteoritul care a căzut în Marea Britanie pe 28 februarie și care a fost vizibil în nordul Europei e un corp spațial extrem de rar și ar putea conține „ingredientele” apariției vieții.
Fragmentele din rocă i-ar putea ajuta pe specialiști să afle mai multe lucruri despre istoria timpurie a sistemului solar și cum a evoluat viața pe Pământ acum sute de milioane de ani.
Cercetătorii din Winchcombe, Gloucestershire, au găsit circa 300 de grame de rocă spațială. Ei spun că substanța carbonică din care e compusă e una dintre cele mai primitive și „curate” observate până acum. Rocile de acest fel conțin material organic și amino-acizi, „ingredientele” apariția și dezvoltarea vieții.
„Am fost șocat când am văzut fragmentele și mi-am dat seama că e un meteorit foarte rar și că e un eveniment absolut unic. E foarte emoționant!”, a declarat Richard Greenwood, ceretător la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, potrivit CNN.
Muzeul a transmis că există aproximativ 65.000 de meteoriți cunoscuți pe Pământ, din care doar 51 sunt formați din astfel de roci rare.
Meteoritul care a căzut în Marea Britanie la finele lunii trecute conține „ingredientele” apariției vieții