Ministrul britanic al Educației, despre al doilea val de COVID-19: „Școlile ar trebui să rămână deschise”

Ministrul britanic al Educației, despre al doilea val de COVID-19: „Școlile ar trebui să rămână deschise”

Michael Gove, ministrul britanic al Educației, este de părere că unitățile de învătământ ar trebui să rămână deschise, în contextul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19 de pe teritoriul Marii Britanii.

Afirmația a venit chiar înainte ca premierul Boris Johnson să anunțe noi restricții ce urmează a fi implementate, scrie Reuters.

Michael Gove: „Școlile ar trebui să rămână deschise”

„Încercăm să atingem un echilibru. Încercăm să transmitem că școlile ar trebui să rămână deschise, desigur. Vrem ca locurile de muncă unde este nevoie de prezența angajaților cum ar fi fabricile și magazinele să rămână deschise, cu măsuri de siguranță”, a precizat ministrul.

Aflându-se în faţa unui de-al doilea val ce ar putea duce la 200 de decese pe zi, Marea Britanie va adopta noi măsuri de restricţie împotrivacoronavirusului.

Autorităţile au decis să închidă mai devreme toate pub-urile şi restaurantele. Așadar, unitățile vor trebui să închidă la ora 22.00, începând de joi.

Noile măsuri de protecţie anunţate de premierul Boris Johnson vor fi valabile doar pentru Anglia, fiecare provincie britanică adoptând propriile decizii cu privire la gestionarea crizei sanitare.

Nivelul de alertă din Marea Britanie în ceea ce priveşte noul coronavirus a ajuns la 4, ceea ce înseamnă că gradulde tramsmitere este unul “ridicat sau în creştere exponenţială.”

Potrivit celor mai recente date, în Marea Britanie au fost raportate 4.368 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 şi 11 decese, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrat 3.899 de noi cazuri.

Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi pe zi

Regatul Unit are deja cel mai mare număr oficial de morți din cauza COVID-19 din Europa – și al cincilea ca mărime din lume.

Într-un scenariu sumbru, infectărilezilnice în Marea Britanie pot ajungela 50.000, iar numărul deceselor la peste 200 într-o singură zi la jumătatea lunii octombrie, a declarat luni consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice, Patrick Vallance, relatează EFE.

Marea Britanie se află ”într-un punct critic” al pandemiei şi se îndreaptă spre “o direcţie greşită”, a precizat și Chris Whitty, responsabilul şef pentru sectorul sanitar.

„Dacă acest lucru a continuat de-a lungul drumului … numărul deceselor direct cauzat de COVID-19 … va continua să crească, potențial pe o curbă exponențială. Asta înseamnă dublarea multiplă a cazurilor și puteți trece rapid de la un număr destul de mic la unul foarte mare. Dacă nu facem suficient, virusul va decola. Și în acest moment, aceasta este calea pe care suntem clar și dacă nu schimbăm cursul, atunci ne vom găsi într-o situație foarte dificilă.”, a spus Whitty.

Marea Britanie se va confrunta cu o rată de deces în creștere exponențială din cauza COVID-19 în decurs de câteva săptămâni, cu excepția cazului în care guvernul Boris Johnson se îndreaptă urgent către noi restricții pentru a opri un al doilea val de focar care se extinde rapid, au declarat luni medicii de rang înalt din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`