Moscova susține că IKEA și Inditex vor să se întoarcă în Rusia: „Ei nu vor să plece, deoarece piața rusă este mare”

Moscova susține că IKEA și Inditex vor să se întoarcă în Rusia: „Ei nu vor să plece, deoarece piața rusă este mare”
Moscova susține că IKEA și Inditex vor să se întoarcă în Rusia: „Ei nu vor să plece, deoarece piața rusă este mare”. Sursa Foto: Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Viktor Yevtukhov, adjunctul ministrului Industriei și Comerțului a susținut că IKEA și Inditex, care administrează mărcile Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho, Bershka, Stradivarius, Zara Home, Uterque, vor să se întoarcă în Rusia, potrivit hindustan.

Oficialul a transmis că companiile trebuie să constituie logistica lanțului de aprovizionare pentru a-și consolida întreaga gamă de produse. Îndeosebi, IKEA produce doar o parte din bunurile sale în Rusia, iar restul importă.

„IKEA are o piață rusă foarte bună”

„IKEA are o piață rusă foarte bună. Este important pentru ei ca matricea sortimentului să fie umplută, iar acum le este dificil să facă acest lucru. Când compania găsește o cale de ieșire, se va deschide”, a spus Yevtukhov.

Adjunctul ministrului Industriei și Comerțului a subliniat că IKEA și-a conceput magazinele rusești și și-a deschis fabrici în țară, motiv pentru care ar fi „ineficient” să „arunce” toate acestea.

De asemenea, Viktor Yevtukhov a transmis că companiile străine care au suspendat temporar munca în Federația Rusă și-au explicat decizia prin probleme de aprovizionare, și nu prin izbucnirea războiului provocat de Vladimir Putin.

IKEA plătește salariile agajaților ruși, deși operațiunile sunt suspendate

„Plănuiesc să reia activitățile în viitorul apropiat. Ei nu vor să plece, deoarece piața rusă este mare. Același lucru este valabil și pentru Inditex”, a explicat Viktor Evtukhov.

Miercuri, CEO-ul Inditex Garcia Maceiras a transmis că compania se va întoarce în Rusia atunci când va apărea o astfel de oportunitate.

Aproximativ 200.000 de muncitori din Rusia sunt încă pe statul de plată al corporațiilor din vest. McDonald’s, IKEA, Renault, Levi Strauss la fel și alții plătesc salarii miilor de angajați din Rusia, în ciuda faptului că operațiunile lor sunt suspendate, potrivit unei postări pe Twitter al Euromaidan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)