Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)

Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
Fenomene meteorologice extreme în Grecia (Foto- Twitter)

Opoziția din Grecia a înaintat o moțiune de cenzură împotriva guvernului conservator pentru gestionarea nepotrivită a urmărilor lăsate de furtunile severe de zăpadă, conform Euronews.

Sute de oameni au fost blocați zile întregi pe o autostradă importantă.

Cu 157 de parlamentari, premierul Kyriakos Mitsotakis se bucură de o majoritate confortabilă în parlamentul de 300 de locuri, iar guvernul său este de așteptat să supraviețuiască votului de duminică.

Guvernul se confruntă cu mânia opiniei publice

Totuși guvernul s-a confruntat cu mânia publicului larg, din cauza nepregătirii autorităților de a face față condițiilor meteorologice rare, în ciuda avertismentelor.

Mitsotakis a declarat miercuri că responsabilitatea revine operatorului privat al autostrăzii, principalul drum de centură din jurul Atenei, dar și-a cerut și scuze pentru lipsa de coordonare a statului.

Viscolul puternic care a lovit Grecia luni a oprit transportul în Atena și a lăsat mii de gospodării fără curent electric. Atena a fost acoperită de zăpadă de la dealul Acropolei până la coasta din sud.

Guvernul stătea bine în sondaje înainte de viscol

În timp ce echipajele de salvare lucrau pentru a evacua mașinile și șoferii de pe autostrada Attiki Odos, guvernul a fost forțat să închidă serviciile publice și școlile timp de două zile.

Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza, a declarat că guvernul nu și-a îndeplinit datoria de a proteja țara.

„A lăsat mii de oameni la cheremul vremii rele, cu drumurile închise”, a spus Tsipras.

Sondajele recent efectuate, înainte de furtunile de zăpadă, au arătat că formațiunea de la guvernare conducea cu peste 10 puncte în față stângii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:26 - Rușii au început să scoată din depozite tancuri din perioada sovietică. Imagini virale (VIDEO)
19:17 - Rusia folosește blocarea porturilor ucrainene ca un mijloc de șantaj, acuză ministrul de externe al Ucrainei
18:54 - Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori
18:48 - Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
18:40 - România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova din rezerva de stat: „Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică”
18:21 - Rusia trece la un sistem de educație „de interes național”. Ministrul rus al Învățământului Superior: „Viitorul aparține propriului nostru sistem de educație unic”
18:17 - Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată soldați ruși răniți în războiul din Ucraina (VIDEO)
18:17 - Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc