O navă rusească a luat foc în Marea Neagră, la 30 de kilometri de România

O navă rusească a luat foc în Marea Neagră, la 30 de kilometri de România
O navă rusească a luat foc în Marea Neagră, la 30 de kilometri de România. Foto simbol: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa a anunțat că o navă a rușilor a luat foc în Marea Neagră. Nu ar fi prima navă importantă a Marinei Ruse distruse în războiul ruso-ucrainean, potrivit Antena3.

La mijlocul lunii aprilie, crucișătorul Moskva, considerată cea mai importantă navă a flotei rusești din Marea Neagră, a fost lovită cu două rachete Neptun de către armata ucraineană. Deși aceasta a fost varianta declarată de către guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, rușii au pus scufundarea pe seama unui incendiu.

Navă rusă a fost lovită de rachete ucainene în apropiere de Insula Șerpilor

Joi, o altă navă rusească a fost lovită în Marea Neagră de rachete ucrainene. Este vorba despre ambarcațiunea „Vsevolod Bobrov”, proaspăt lansată de Federația Rusă.

Nava a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor după un atac ucrainean cu rachete. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete, relatează Euro Weekly.

Nava, dată în folosinţă anul trecut, a fost lovită cu o rachetă Neptun, în timp ce livra rachete Pantsir pe Insula Serpilor. În Rusia există doar două astfel de nave: „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Conform presei ucrainene, navele de ajutor logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi vase pe care Rusia le-a fabricat.

Alte nave rusești au fost complet distruse

Pe 14 aprilie, crucișătorul Moskva a fost scufundat în urma unui atac cu două rachete ucrainene. Nava amiral Moskva a Flotei ruse de la Marea Neagră – care a ajutat la capturarea Insulei Șerpilor într-un incident mediatizat de la începutul războiului – s-a scufundat după ce a fost grav avariată în urma unei explozii despre care un oficial ucrainean a spus că a fost rezultatul unei lovituri cu rachete.

Pe de altă parte, Rusia a susținut că la bord a început un incendiu, detonând depozite de muniție. Nu a spus ce a provocat incendiul și că acesta era „în anchetă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)