Încă o navă rusă a fost lovită de rachete ucainene în apropiere de Insula Șerpilor, în timp ce livra temutele rachete Pantsir

Încă o navă rusă a fost lovită de rachete ucainene în apropiere de Insula Șerpilor, în timp ce livra temutele rachete Pantsir

Încă o navă rusească a fost lovită în Marea Neagră de rachete ucrainene. Este vorba despre ambarcațiunea „Vsevolod Bobrov”, proaspăt lansată de Federația Rusă.

O nouă lovitură pentru Federația Rusă

Nava a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor după un atac ucrainean cu rachete. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete, relatează Euro Weekly.

Nava, dată în folosinţă anul trecut, a fost lovită cu o rachetă Neptun, în timp ce livra rachete Pantsir pe Insula Serpilor. În Rusia există doar două astfel de nave: „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Conform presei ucrainene, navele de ajutor logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi vase pe care Rusia le-a fabricat.

Potrivit unor date mai vechi de monitorizare a circulaţiei navale prin strâmtorile Mării Negre, vasul logistic Vsevolod Bobrov a tranzitat, pe 7 ianuarie 2022, Strâmtoarea Bosfor. Până acum, 13 nave ruse au fost distruse de Ucraina de la izbucnirea războiului.

Rachetele Neptun au scufundat și crucișătorul „Moscova”

Același tip de rachete a dus și la scufundarea crucișătorului „Moscova”, nava amiral a rușilor în Marea Neagră.

Rușii, însă, neagă acest fapt și susțin că la bordul crucișătorului s-a produs o explozie, apoi nava s-a scufundat din cauza unei furtuni.

În ciuda celor afirmate, după scufundarea navei, rușii au atacat o uzină din apropiere de Kiev care fabrică tocmai astfel de rachete.

Ulterior, Poşta ucraineană a pus în vânzare timbre cu „Moscova” scufundată.

Urmăriți B1TV.ro și pe