Oligarhul ucrainean Victor Medvedchuk, apropiatul lui Putin, a depus mărturie împotriva ex-președintelui Ucrainei

Oligarhul ucrainean Victor Medvedchuk, apropiatul lui Putin, a depus mărturie împotriva ex-președintelui Ucrainei
Foto: Hepta/Sputnik / Alexei Druzhinin.

Victor Medvedchuk, un om de afaceri ucrainean și apropiatul lui Vladimir Putin,  a depus mărturie împotriva ex-președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko. Miliardarul a precizat și care a fost rolul celui de-al cincilea președinte al Ucrainei în așa-numita afacere cu cărbune, precum și conducta Samara-Directia de Vest.

Petro Poroșenko, acuzat de colaborare cu autoritățile ruse

Suspectat de înaltă trădare și asistență pentru terorism, amicul lui Putin, Victor Medvedchuk, a vorbit despre o schemă de retragere a unei părți a conductei principale de produse petroliere din Direcția de Vest Samara din proprietatea statului pentru a pompa în continuare motorină prin aceasta.

Oligarhul a depus mărturie în așa-zisul dosar al cărbunelui, în care apare cel de-al cincilea președinte, Petro Poroșenko. Anunțul a fost făcut de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Descriind esența schemei, Medvedchuk a detaliat rolul fostului președinte Petro Poroșenko în ea. Și anume, că nu numai că s-a adresat lui Medvedchuk cu o solicitare de a contacta conducerea Federației Ruse, dar s-a asigurat și că deciziile necesare au fost luate în toate instanțele ucrainene.

Pomparea motorinei prin autostradă a încetat

„Pentru ca această conductă să devină proprietate privată și, de fapt, proprietatea lui Poroșenko însuși, a fost necesar să se efectueze o serie de acțiuni… Instanțele, procuratura, Comitetul antimonopol, Fondul proprietății de stat – toate acestea au luat decizii, desigur, necesare pentru interesele personale ale președintelui Poroșenko”, a declarat Medvedchuk.

Deputatul reținut asigură că s-a ocupat de problemele conductei la cererea fostului președinte Poroșenko. În timpul anului de funcționare, conducta a câștigat pentru proprietarii săi de două ori mai mulți bani decât a fost investit în cumpărarea sa – până la 42 de milioane de dolari. Din mai 2019, adică după încetarea  mandatului Poroșenko, pomparea motorinei prin autostradă a încetat, relatează Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)