Prima apariţie publică a soților Zelenski. La ce eveniment a participat cuplul prezidenţial ucrainean

Prima apariţie publică a soților Zelenski. La ce eveniment a participat cuplul prezidenţial ucrainean
Prima apariţie publică a soților Zelenski. La ce eveniment a participat cuplul prezidenţial ucrainean. Sursa Foto: Twitter/Captură Video/@VOANews

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski împreună cu soția sa Olena, au luat parte marți la ceremonia de înmormântare a primului preşedinte al ţării după câştigarea independenţei, Leonid Kravciuk, informează Daily Mail.

Pentru prima dată de la începutul războiului, cuplul prezidențial a fost fotografiat împreună.

Prima apariție publică a soților Zelenski

Soţii Zelenski au fost suprinși în timp ce se îndreptau să depună flori la sicriul lui Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei, după ce ţara a obţinut independenţa după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 şi care a rămas în funcţie până în iulie 1994.

Primului preşedinte al Ucrainei a murit pe 10 mai, la vârsta de 88 de ani, după o „suferinţă îndelungată”.

Îmbrăcat în haine de doliu, în loc de hainele militare kaki, care au devenit emblematice de la începutul invaziei ruse în Ucraina, preşedintele Zelenski a mers alături de soţia sa spre sicriul fostului lider ucrainean.

Prima Doamnă a mărturisit că a vorbit doar la telefon cu soţul ei de când a început războiul

Alţi oficiali ucraineni au participat alături de cuplul prezidenţial, inclusiv primarul Kievului, Vitali Kliciko, la ceremonia de înmormântare, care a avut loc în „Casa ucraineană”, cel mai mare centru internaţional de expoziţii şi convenţii din Kiev, un oraş care încearcă din răsputeri să îşi revină în urma luptelor grele care au fost purtate pe teritoriul său.

Apariţia Olenei Zelenska are loc la o lună după ce Prima Doamnă a dezvăluit că a vorbit doar la telefon cu soţul ei de când a izbucnit războiul, temându-se că prezenţa ei şi a copiilor săi în capitala ucraineană îi va expune pericolului de a fi ucişi, potrivit sursei citate.

Nu este clar când Prima Doamnă a Ucrainei s-a întors la Kiev, dar cuplul prezidenţial a petrecut cel puţin cele şase săptămâni departe unul de celălalt.

Urmăriți B1TV.ro și pe