Școlile din Kiev se vor redeschide pentru începerea anului școlar de la 1 septembrie

Școlile din Kiev se vor redeschide pentru începerea anului școlar de la 1 septembrie
Sursa foto: Hepta - DPA Images / Mykhaylo Palinchak

Școlile din capitala ucraineană se află acum în vacanța de vară, după ce au intrat în regimul online atunci când a început războiul din Ucraina.

Cea mai importantă sarcină a noului an școlar rămâne siguranța elevilor și profesorilor

Șefa departamentului de educație și știință din Kiev, Olena Fidanyan, a declarat, citată de AFP, că cea mai importantă sarcină pentru noul an școlar „este siguranța elevilor și a profesorilor”.

Teritoriile adiacente școlilor vor fi verificate pentru detectarea explozibililor, iar adăposturile antiaeriene din școli vor fi reaprovizionate cu apă, medicamente și alte lucruri necesare, a precizat ea. Toate școlile vor organiza „instruirea necesară cu profesorii și copiii cu privire la acțiunile în timpul unei alerte antiaeriene”, a adăugat ea.

Acei copii care nu pot să se întoarcă la Kiev vor putea studia de la distanță, a spus Fidanyan.

„În Ucraina peste 730 de instituţii de învăţământ au fost avariate, 74 dintre ele au fost complet distruse. Din păcate, 139 de copii au murit”, a spus ministrul Educației și Științei, Serghei Shkarlett, la sfârșitul lunii martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”