Soldați ucraineni, ajunși la granița cu Rusia: „Domnule președinte, am reușit!”

Soldați ucraineni, ajunși la granița cu Rusia: „Domnule președinte, am reușit!”
Alți doi soldați ruși condamnați la închisoare în Ucraina pentru crime de război Sursa: Captură video/Twitter/@IAPonomarenko

O unitate militară de la nord de Harkov a făcut public un videoclip în care susține că a ajuns la granița cu Rusia. Mesajul care a însoțit înregistrarea video este „Domnule președinte, am reușit!”.

Ministerului Apărării ucrainean a difuzat, duminică, imagini cu un un grup de soldați care au înfipt în pământ un țăruș în culorile galben și albastru, la linia de graniță.

„Îi împingem pe ruși, se întorc în Rusia”

Soldații ucraineni care au împiedicat cucerirea Harkovului au susținut că rușii se retrag peste graniță.

„Îi împingem pe ruși, se întorc în Rusia. În nord și în regiunea Harkov… Slavă Domnului că pleacă!”, a spus unul dintre aceștia, potrivit Digi24.

„După un atac decisiv de artilerie au plecat foarte repede, nici nu au avut timp să jefuiască prea mult. Am găsit ceea ce credem că sunt televizoarele de la sediul lor și alte chestii. O mulțime de poziții au fost abandonate, au lăsat în urmă jachete și căști de protecție. Când (rușii) se retrag după un plan, minează tot, casele, tot. Dar când se retrag repede, nu mai au timp să pună mine”, a adăugat un alt soldat.

Ce se cunoaște despre Harkov

Timp de câteva săptămâni ocupanții ruși au desfășurat operațiuni ofensive în Harkov, dar nu au trecut peste rezistența forțelor ucrainene, începând o retragere treptată. Institutul american pentru Studiul Războiului a menționat că Bătălia pentru Harkov a fost pierdută de ruși. Artileria ocupanților nu va ajunge în centrul regional, relatează Unian.

Pe 14 mai a venit știrea despre contraofensiva armatei ucrainene în direcția Izyum. Din declarația primarului regiunii s-a aflat că inamicul a fost împins la o distanță de 10 km.

În Harkov, ocupanții pun în aplicare planul să nu permită ucrainenilor părăsirea teritoriului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni