O nouă zi de război În Ucraina: Rușii au lovit cu artilerie zone din regiunea Harkov și pregătesc operațiuni ofensive în Izyum

O nouă zi de război În Ucraina: Rușii au lovit cu artilerie zone din regiunea Harkov și pregătesc operațiuni ofensive în Izyum
Rușii se pregătesc de ofensivă în regiunea ucraineană Izyum. Sursă foto: Ministry of Defense UA / Facebook

Ocupanții ruși au lovit din nou cu artilerie zonele ucrainene Dovgenkii, Tiski, Ternovaia și Petrovka din regiunea Harkov.

Inamicul pregătește operațiuni ofensive în regiunea Izyum, mai raportează Statul Major general ucrainean, în cadrul unui raport asupra stării de la ora 06:00.

Noile acțiuni militare ale rușilor în Ucraina

„În direcția Slobozhansky, inamicul încearcă să rețină ofensiva Forțelor de Apărare la nord de orașul Harkov și să le împiedice să ajungă la granița de stat a Ucrainei. Inamicul pregătește operațiuni ofensive ale forțelor unităților concentrate în zona de orașul Izyum”, se spune în raport.

Conform declarațiilor, inamicul nu efectuează ofensive, ci aprovizionează și compensează pierderile.

„În direcția Yuzhnobugsky, inamicul nu a condus ostilități active, a efectuat bombardarea unităților noastre folosind artilerie de tun și mortare. Forțele de apărare au lovit pozițiile inamice în zona așezării Cernobaevka, au fost produse pierderi umane și tehnice” a mai adăugat Statul Major.

În zonele civile atacate, punctele Do Dovgenkii, Tiski, Ternovaia și Petrovka din regiunea Harkov, au fost realizate cercetări în spațiul aerian cu ajutorul UAV-ului Orlan-10.

Ce se cunoaște despre Harkov

Timp de câteva săptămâni ocupanții ruși au desfășurat operațiuni ofensive în Harkov, dar nu au trecut peste rezistența forțelor ucrainene, începând o retragere treptată. Institutul american pentru Studiul Războiului a menționat că Bătălia pentru Harkov a fost pierdută de ruși. Artileria ocupanților nu va ajunge în centrul regional, relatează Unian.

Pe 14 mai a venit știrea despre contraofensiva armatei ucrainene în direcția Izyum. Din declarația primarului regiunii s-a aflat că inamcul a fost împins la o distanță de 10 km. În Harkov, ocupanții pun în aplicare planul să nu permită ucrainenilor părăsirea teritoriului.

Urmăriți B1TV.ro și pe