Cadrele didactice din SUA trag un puternic semnal de alarmă după ce maimulți profesori au murit după ce s-au infectat de coronavirus. Măștile nu sunt obligatorii pentru elevi, iar profesorii cer impunerea lor și dublarea măsurilor de siguranță în școli. Cinci profesori au decedat după ce școlile au fost redeschise în SUA.
În SUA, anul școlar a început diferit în funcție de stat sau district. În unele districte cursurile se desfășoară integral online, ceea ce ridică probleme de eficiență, în special pentru cei fără acces la internet de mare viteză sau dispozitive electronice. În altele copiii fac cursuri față în față, în școală, cinci zile pe săptămână, fără măști sau alte măsuri de protecție, scrie Insider.
Cel puțin trei dintre cei cinci profesori care au murit recent au fost testați pozitiv pentru COVID-19 înainte de începerea anului școlar, și nu au intrat în contact cu elevii. Totuși, decesele îi îngrijorează pe dascăli.
Chiar înainte de începerea cursurilor, luna trecută, profesorii și sindicatele lor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa echipamentelor de protecție personală și la imposibilitatea de a fi păstrată distanța socială.
Studiile arată că copiii sunt mai puțin predispuși să sufere o formă severă a bolii, dar pot transmite cu ușurință virusul, la fel ca și adulții. Un raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, publicat săptămâna trecută, arată că ei ar putea fi „răspânditori tăcuți” ai virusului.
Potrivit rapoartelor oficiale, în rândul membrilor personalului din Gwinnett, Georgia, până la începutul lunii august, 260 de angajați ai școlilor publice au fost confirmați cu coronavirus sau au intrat în contact cu cineva pozitiv.
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că aproximativ jumătate dintre copiii din întreaga lume s-au întors la școală. În cele mai multe țări a fost impusă purtarea măști, păstrarea distanței și s-au organizat clasele în grupuri mai mici.
Cadrele medicale, care se află în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19, sunt printre cele mai expuse persoane la infecția cu COVID-19. O demonstrează un nou studiu științific, potrivit căruia, la nivel mondial circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri totale.
Studiul prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN) atrage atenția guvernelor asupra necesității de a asigura un grad ridicat de protecție cadrelor medicale care luptă cu pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.
În ceea ce privește bilanțul tragic, cel puţin o mie de infirmieri şi infirmiere au murit în 44 de ţări, cifră care ar putea fi mult mai mare dată fiind lipsa de date în numeroase reţele sanitare, potrivit raportului citat.