SUA: Un mort și 12 răniți după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare în Arizona (VIDEO)

SUA: Un mort și 12 răniți după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare în Arizona (VIDEO)
Foto simbol: Hepta - DPA Images / G. Ronald Lopez

O persoană a fost ucisă și 12 rănite după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare în Arizona, Statele Unite. Individul a fost arestat. Deocamdată nu se cunosc motivațiile sale.

Atac armat în Arizona, Statele Unite

Bărbatul s-a plimbat cu o mașină pe mai multe străzi de la periferia orașului Phoenix și a tras la întâmplre în mai multe locuri. Atacurile au durat o oră și jumătate.

O persoană a murit, alte trei au fost rănite prin împușcare și restul victimelor au suferit răni ușoare, unele din cauza cioburilor de geam spart.

SUA: Un mort și 12 răniți după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare în Arizona

Atacatorul a fost în cele din urmă arestat, scrie presa locală. S-a întâmplat după ce pompierii au identificat o mașină care corespundea descrierilor mai multor martori. Individul nu a opus rezistență. În mașina sa a fost găsită presupusa armă cu care a comis atacurile.
Anchetatorii nu știu deocamată care au fost motivațiile atacatorului.

„Vrem să elucidăm acest lucru, pentru că multor oameni le e frică, mulţi au fost afectaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)