Sute de zboruri anulate și testare în masă, după depistarea unui caz „anormal” de coronavirus, în regiunea Guangzhou

Sute de zboruri anulate și testare în masă, după depistarea unui caz anormal de coronavirus, în regiunea Guangzhou
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Cazurile de infectare cu temuta boală nu încetează să crească în China. Tot mai mulți chinezi sunt confirmați pozitiv. Autoritățile impun măsuri drastice și încearcă să oprească răspândirea coronavirusului.

Autoritățile chineze, panicate de situația epidemiologică

Prin urmare, autoritățile orașului Guangzhou (Canton), situat în sudul ţării, au anulat joi, 28 aprilie, sute de zboruri şi au lansat un program de testare în masă a circa şase milioane de locuitori după descoperirea unui singur caz suspect de COVID-19, informează AFP, citat de Agerpres.

Metropola Guangzhou, un important centru comercial şi de producţie, a anunţat joi un program de screening a aproximativ o treime din cei 19 milioane de locuitori ai săi, după un rezultat „anormal” al unui test COVID-19 efectuat pe aeroport. Majoritatea zborurilor din această zi au fost anulate.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat joi peste 11.000 de noi cazuri pozitive la nivel naţional.

În același timp, la Beijing, au fost înregistrate 50 de cazuri pozitive. Cifra reprezintă o stabilizare comparativ cu zilele anterioare.

Locuitorii Beijungului nu pot să plece din oraș

Capitala a lansat în această săptămână o campanie de testare pentru aproape toţi cei 22 de milioane de locuitori ai săi. Mai multe clădiri au fost carantinate.

Locuitorii din Beijing trăiesc, totuşi, cu teama unui lockdown generalizat. Expoziţiile, spectacolele şi ceremoniile de nuntă au fost anulate. De asemenea, au fost închise sălile de sport. Restaurantele şi magazinele rămân, însă, deschise.

Primăria Beijing le-a cerut locuitorilor să nu părăsească capitala decât dacă acest lucru este absolut necesar, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe