Meleșcanu, oficial de partea oligarhului Plahotniuc și în opoziție fățișă cu poziția SUA, UE și Rusia: „Soluția în Republica Moldova o reprezintă alegerile anticipate” / Marile puteri au recunoscut la unison noul guvern condus de Maia Sandu (VIDEO)

Meleșcanu, oficial de partea oligarhului Plahotniuc și în opoziție fățișă cu poziția SUA, UE și Rusia: Soluția în Republica Moldova o reprezintă alegerile anticipate / Marile puteri au recunoscut la unison noul guvern condus de Maia Sandu (VIDEO)
Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate în 6 septembrie în Republica Moldova, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională. Filip este omul care face jocurile lui Vlad Plahotniuc.

”Din punct de vedere diplomatic, nu exista o instituție de recunoaștere a guvernelor, ci a statelor. Noi suntem preocupați de faptul că este o situație explozivă la Chișinau și trebuie găsite modalități de depășire a situației. Singura soluție e să ne întoarcem din nou la electorat, adică alegeri pe 6 septembrie. Din punctul meu de vedere, nu vorbesc în numele Ministerului de Externe”, a declarat Meleșcanu.

Alegerile anticipate reprezintă și soluția propusă de partidul oligarhului Plahotniuc (Vezi AICI mesajul din media aservită lui Plahotniuc).

Ministrul se poziționează astfel contrar Statelor Unite, Uniunii Europene și Rusiei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Socialiştii preşedintelui Igor Dodon au făcut o alianţă cu pro-europenii din blocul ACUM şi au instalat un Guvern condus de Maia Sandu, dar Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională, care a anulat decretul de numire a premierului şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon, pentru a îl lăsa în loc pe omul lui Plahotniuc, Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate pe 6 septembrie, exact cum susține și ministrul Meleșcanu.

Maia Sandu, însă, nu se lasă şi spune că este îndreptăţită să conducă noul Guvern. Sandu a a făcut un apel către toate structurile de forţă din Republica Moldova pentru ca acestea să nu îndeplinască ordinele ilegale ale lui Plahotniuc şi să protejeze ţara.

Meleșcanu a exprimat o poziție contrară Departamentului de Stat al SUA, care a transmis că ”voința poporului moldovenesc, exprimată în alegerile din 24 februarie, trebuie respectată fără amestec”.

Mai mult, nici măcar Rusia nu-l mai susține pe Vlad Plahotniuc.

Politica externa a Republicii Moldova trebuie sa fie definita de vointa poporului, a afirmat vicepremierul rus Dmitry Kozak: ”Trebuie sa remarcam pozitia curajoasa si pragmatica a blocului pro-european ACUM si a Partidului Socialistilor din Republica Moldova, care au reusit sa treaca peste neintelegerile lor politice pentru a crea conditiile unei solutii civilizate in baza manifestarii reale a vointei poporului din Moldova”. Rusia a recunoscut luni noul Guvern condus de Maia Sandu (Detalii AICI)

Aceeași poziție a fost exprimată încă de duminică și de reprezentanții Uniunii Europene (Detalii AICI) Reamintim că România deține președinția Consiliului UE, postură din care, iată exprimă o opinie contrară poziției oficiale a UE.

Ultima oră
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)