Un deputat turc a fost accidentat grav în timpul unei bătăi în parlament

Un deputat turc a fost accidentat grav în timpul unei bătăi în parlament
Foto: captură Twitter

Un deputat din opoziția turcă a fost internat de urgenţă la terapie intensivă, marţi, la Ankara, deoarece a suferit o lovitură în zona capului pe parcursul unei dispute în parlament, aduce la cunoștință, în aceiași zi, o colegă de partid, de asemenea membră a legislativului, informează AFP.

„Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (…) La spital a fost supus unei defibrilări cardiace”, a fost declarația Aylin Cesur, deputată din partea Iyi Parti („Partidul Bun” în turcă, naţionalist) și membră a aceleiaşi formaţiuni politice ca parlamentarul spitalizat, Huseyin Ors.

Starea critică a deputatului

Deputatul de 58 de ani se află în prezent la terapie intensivă, starea sa fiind considerată „critică”, a detaliat colega sa.

Imaginile au fost difuzate de media turcă și se poate observa cum deputatul de Trabzon este atacat de un ales al partidului aflat la putere, AKP (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator).

AKP, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a refuzat să vorbească pe tema acestui incident.

Disputa a fost declanșată de dezbaterea bugetului pe 2023, conform AFP, citată de Agerpres.

„Deputatul nostru a fost victima unui atac puternic (…) Este o zi ruşinoasă pentru parlamentul turc şi pentru cei care au comis această agresiune”, a spus purtătorul de cuvânt al Iyi Parti, Kursat Zorlu, potrivit digi24.ro.

Certurile şi bătăile sunt des întâlnite în adunarea naţională turcă.

Urmăriți B1TV.ro și pe