Vaccinarea obligatorie, introdusă în tot mai multe țări din Europa. Lista statelor care vor să adopte această măsură

Vaccinarea obligatorie, introdusă în tot mai multe țări din Europa. Lista statelor care vor să adopte această măsură
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Din ce în ce mai multe țări europene iau în calcul vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Măsură vine ca o metodă de prevenire a următoarelor valuri pandemice, având în vedere apariția variantei Omicron, ce se răspândește cu o rapiditate impresionantă.

Inițial, vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a fost voluntară, iar cetățenii care și-au dorit s-au putut imuniza cu unul dintre serurile disponibile pe piața europeană. A urmat apoi introducerea restricțiilor pentru persoanele care nu s-au imunizat, măsură menită să stimuleze vaccinarea în rândul populației.

Totuși, din ce în ce mai multe țări europene iau în calcul și introducerea vaccinării obligatorii, tot ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, mai exact a variantei Omicron.

Din ce în ce mai multe țări europene vor să introducă vaccinarea obligatorie

Ursula von der Leyen a cerut ca oficialii să poarte discuții cu privire la introducerea vaccinării obligatorii, având în vedere că este foarte greu să se implementeze vaccinarea în rândul adulților, notează Euronews.com.

Țările din UE care iau în calcul introducerea vaccinării obligatorii

Totuși, lucrurile sunt mult mai simple atunci când vine vorba despre vaccinarea minorilor. În multe țări din Europa există o schema clară cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor, până la o anumită vârstă.

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, dar și a răspândirii variantei Omicron, din ce în ce mai multe state se gândesc să introducă ca măsură de prevenire vaccinarea obligatorie:

Austria

Austria este prima țară din Europa care impune vaccinarea obligatorie. Această măsură va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Grecia amendează persoanele care nu se vaccinează

Grecia urmează să amendeze persoanele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Este vorba în special de persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Aceștia vor primi o amendă de 100 de euro și se vor aplica din data de 16 ianuarie.

Germania

Germania pregătește o lege prin care vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie. Proiectul va fi votat în Parlament, iar până atunci a mai fost adoptată și legea care obligă personalul medical să se vaccineze împotriva COVID-19.

Italia

La rândul ei, Italia a introdus vaccinarea obligatorie în rândul personalului medical, fiind una dintre primele țări din Uniunea Europeană care a recurs la această măsură.

Franța

Franța a impus o serie de măsuri obligatorii privind vaccinarea anti-COVID. Mai exact, personalul medical, pompierii și șoferii profesioniști sunt obligați să se vaccineze împotriva COVID-19.

Totodată, angajații care lucrează cu publicul au obligația de a prezenta o formă de imunizarea în fața noului coronavirus, fie că este vorba despre imunizarea prin îmbolnăvire sau vaccinare.

Marea Birtanie

Până la data de 1 aprilie 2022, angajații din sistemul sanitar englez sunt obligați să se vaccineze. Totuși, secretarul britanic al Sănătății susține că Marea Britanie nu va fi de acord cu vaccinarea obligatorie.

Ungaria

Personalul medical, profesorii și angajații din sistemul de stat sunt obligați să se vaccineze în Ungaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`