Primele OFERTE 5G din România: Cât COSTĂ, unde există ACOPERIRE şi telefoanele compatibile

Primele OFERTE 5G din România: Cât COSTĂ, unde există ACOPERIRE şi telefoanele compatibile

La numai o zi după ce Vodafone a anunţat primele abonamente 5G numite „Red Infinity” şi Digi Mobil a anunţat disponibilitatea acestor servicii în reţeaua sa mobilă.
LIDIA BUBLE, GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN A PRINS-O ÎN FAPT! AVEM IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE (GALERIE FOTO)

Abonamentele Vodafone asigură viteze de transfer mari în zona de acoperire 5G şi pornesc de la preţuri de 17 euro pe lună, cu trafic nelimitat de date. Există un singur smartphone compatibil 5G în oferta operatorului, modelul Xiaomi Mi Mix 3.
BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Abonamentul mai ieftin din ofertă,Red Infinity 17asigură Internet Nelimitat la viteză 5G, minute şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming în Spaţiul European, cât şi 1.000 de minute internaţionale de mobil.

TelefonulXiaomi Mi Mix 3 5Gpoate fi cumpărat alături de un abonament Red Infinity 17 cu un avans de 216 şi o rată lunară de 25 de euro.

INCENDIAR! ANDREEA BĂLAN, GOALĂ PUȘCĂ PE INTERNET! IMAGINILE I-AU ȘOCAT PE FANI! A CRĂPAT DE RUȘINE (GALERIE FOTO)

AbonamentulRed Infinity 25include aceleaşi beneficii, însă oferă în plus minute nelimitate internaţionale, alături de 1 GB de trafic de internet şi 100 de minute în roaming în afara Europei. Pentru acest abonament, Vodafone cere un avans de 96 de euro pentru Xiaomi Mi Mix 3 5G şi o rată lunară de 30 de euro.

Abonamentele sunt disponibile pentru contracte noi sau pentru reînnoiri pentru o perioadă de doi ani.

Oferta Digi

Noua reţea Digi Mobil 5G Smart va permite accesarea internetului la viteze mult mai mari (limitele superioare nu au fost menţionate). Digi Mobil oferă un nou abonament, compatibil momentan cu două modele de smartphone-uri din oferta sa. Este vorba despre Mi Mix 3 5G de la Xiaomi, acelaşi model folosit şi de Vodafone, cât şi despre Mate 20X 5G, varianta 5G a modelului lansat de Huawei în toamna anului trecut.

Telefoanele sunt disponibile la pre-comandă alături de abonamentele Digi „standard”: Optim 2, Optim 3 şi Optim Nelimitat, care costă 2, 3, respectiv 5 euro pe lună, pentru contracte pe 24 de luni.

Compania nu va introduce noi abonamente dedicate vitezelor 5G, ci le va păstra pe cele anterioare, la aceleaşi preţuri. Practic, toţi cei care au un abonament de date Digi, va putea folosi reţeaua 5G în cazul în care au un dispozitiv compatibil.

Astfel, abonamentele vor păstra promisiunea traficului nelimitat în 3G, dar şi limita de 50 GB pe lună pentru internetul de mare viteză, care înainte era considerat 4G.

Unde există acoperire 5G în România

Vodafone spune că cei care beneficiază de abonamentele Red Infinity vor putea folosi internetul de mare viteză prin tehnologia 5G în anumite zone dinBucureşti, Cluj-Napoca şi Constanţa, fără să specifice cu precizie zonele în care au fost instalate antenele. Cel mai probabil este vorba despre zonele centrale, mai aglomerate.

Digi Mobil anunţă că primele staţii de bază 5G vor fi instalate în lunile iulie şi august, folosind echipamente Ericsson şi Huawei. Acestea vor fi disponibile înBucureşti(Centrul Vechi, câteva parcuri şi zona de food-court din mall-urile mari),Constanţa şi Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca şi Iaşi. Fiecare locaţie care are antene 5G de la Digi instalate va fi conectată la o fibră optică cu viteză de 10 Gbps „pentru început”. Această viteză va fi împărţită la toţi utilizatorii activi.

Din septembrie, Digi va instala noi staţii de bază bazate pe echipamente Nokia înBraşov, Timişoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov.

Tags: