Cele mai bune perioade din an pentru a-ți cumpăra un smartphone

Cele mai bune perioade din an pentru a-ți cumpăra un smartphone

Mai devreme sau mai târziu, trebuie să îți cumperi un smartphone nou. Fie că cel vechi nu mai face față cerințelor tale, fie că s-a defectat și nu prea mai este rentabil să îl repari, ai de făcut o alegere importantă pentru stilul tău de viață: noul tău smartphone. Lista este incredibil de lungă, pentru că marii producători de telefoane mobile au atins aproape orice segment de public și orice nișă ți-ar putea trece prin cap.

De aceea, este important să îți găsești exact device-ul potrivit, acel smartphone ce te va ajuta pe tine în fiecare zi, fie că lucrezi foarte mult, fie că faci foarte multe poze. Însă și sincronizarea este extrem de importantă, pentru că achiziționarea unui telefon inteligent, fix în cea mai potrivită perioadă, este un skill pe care nu multi îl au. Iată așadar care sunt cele mai bune perioade din an pentru a-ți cumpăra un smartphone nou:

Imediat după lansare

Motiv: Contează mult să ai ultimul model al unui brand. Este o carte de vizită perfectă, atât în relațiile cu partenerii de afaceri, dar și cu cei din anturajul tău.

Dacă ai citit motivul de mai sus și știi foarte bine că te încadrezi în aceast target, sfatul nostru este să îți faci un calendar cu cele mai HOT lansări ale anului: Apple și Samsung. În fiecare an, producatorul american își lansează flagship-ul în ultimul trimestru, în timp ce japonezii lansează cele mai tari modele în primele luni ale anului. Prețurile sunt în aer în această perioadă, însă listele de precomenzi se întind pe câteva sute de pagini, semn că nu ești singura persoană din lume care vrea, în cel mai scurt timp posibil de la lansare, ultimul model al unui brand.

După ce valul de entuziasm a crescut

Motiv: Vrei întotdeuna să îți cumperi un smartphone excelent, însă nu te preocupă neapărat să pui rapid mâna pe el, după lansare. Ești imun la entuziasmul colectiv și ai mereu răbdare ca prețurile să coboare.

Un smartphone extraordinar ( caracteristici tehnice + design spectaculos ) rămâne relevant 2, 3 sau poate chiar 5 ani de la lansare. De aceea, tu știi foarte bine că graba strică treaba, plus că suma pe care o dai pe produsul respectiv, la o distanță însemnată de timp ( față de momentul lansării ), va fi mult mai mică. Iată și un exemplu relevant: dacă vrei să îți cumperi un telefon Samsung Galaxy J5 acum, la aproape 3 ani de la lansarea oficială ( iunie 2015 ), faci cea mai inspirată alegere. Te bucuri de un super-device, cu Dual-Sim, cameră principală de 13 MP, Procesor Octa Core de 1.6 Hz, la un preț mult mai mic față de momentul lansării, ba chiar și cu o reducere substanțială.

De Black Friday

Motiv: Cauți întotdeauna cel mai bun preț și ești dispus să amâni cumpărarea unui astfel de produs, până când suma pe care trebuie să o plătești este suficient de mulțumitoare. Aștepți Black Friday cu o mare nerăbdare, pentru că nu ești neapărat dornic să cumperi un produs anume, ci vrei mai degrabă să faci o afacere excelentă.

Nu specificațiile tehnice te intersează cel mai mult, ci prețul pe care îl plătești pentru un smartphone. Ești un AS, atunci când trebuie să apeși F5 pe tastatură, în perioada reducerilor și știi tot ce mișcă pe net, în materie de prețuri bune la telefoane. Nu esti singurul, însă. De aceea, să prinzi un telefon la o super-reducere poate fi de multe ori o competiție între mii de oameni cu același plan. Din fericire pentru tine, în România, Black Friday este de fapt Black Month sau chiar Black Season, așa că ai tot timpul din lume să profiți din plin de reduceri.

Iată cele mai bune 3 perioade din an în care poți cumpăra un smartphone. Tu știi mai bine care sunt obiceiurile tale de consum, stilul tău de viață și bugetul pe care îl ai la dispoziție, așa că nu îți va fi foarte greu acum să te încadrezi la una dintre cele 3 categorii de mai sus, pentru a ști exact momentul perfect de cumpărare.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)