Cu ocazia desfășurării celei de-a șasea ediții a Bucharest Science Festival, site-ul de știre B1.ro aduce în atenție cele mai importante competiții și distincții internationale pe care studenții Universității “Politehnica” din București le-a obținut în ultimii ani, în domeniul aerospațial.
Despre acest subiect a vorbit în exclusivitate prodecanul Facultății de Inginerie Aerospațială, profesorul Petrișor Pârvu.El a oferit detalii despre o competitiție organizată de NASA în anul 2012 care viza producerea tehnologiei necesare pentru a aduna praf lunar, precum și alte competiții recente la care studenții Universității Politehnica din București au ieșit în evidență.
“Am participat cu echipe de studenți la diverse competiții internaționale. Una dintre ele a fost în 2012 la NASA. A fost o competiție în care studenții trebuiau să producă un robot capabil să adune praf lunar, numit regolit. Am participat la foarte multe competiții care țin de proiectarea și testarea în zbor a unor aeronave cum sunt Air Cargo Challenge, AIAA Design/Build/Fly, Student Unmanned Aerial Systems. La acesta din urmă am câștigat Best Rotary Wing de două ori la rând, deci cel mai bun copter care a participat la acele competiții. Am avut și alte avioane în alte competiții, la un concurs în Turcia am câștigat premiul întâi pentru zbor autonom. Mai nou, o echpă din facultate a participat la IGLUNA – A habitat in ice. Trebuiau să facă un robot destinat să opereze pe o planetă îndepărtată și să creeze un habitat. A fost foarte apreciată participarea noastră”, a dezvăluit conferențiarul doctor inginer Petrișor Pârvu.
Acesta a vorbit și despre cooptarea companiilor în proiectele de cercetare desfășurate în cadrul Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative”CAMPUS, din cadrul Universității “Politehnica” din București.
“Toate companiile care au servicii de proiectare în domeniul aerospațial în România au parteneriate cu facultatea și studenții noștri fac internship la aceste companii. În domeniul UAV-urilor avem un parteneriat cu singura companie care produce UAV-uri în România, jumătate din inginerii de proiectare a lor sunt foști absolvenți”, a declarat profesorul Petrișor Pârvu.
Studenții și elevii au avut posibilitatea de a vizita centrul CAMPUS în cadrul Bucharest Science Festival, cel mai mare festival dedicat științei.
Festivalul este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Planeta Științei. În intervalul 25 septembrie – 29 septembrie 2019 Bucharest Science Festival pune la dispoziția participanților expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare ce vor oferi o privire mai largă asupra viitorului științei și a umanității.