Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)

Alexandru Rafila: Problema noastră majoră - noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
Foto: Facebook @ Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a criticat Guvernul și spune că, la ora actuală, discuția ar trebui să se concentreze pe măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor și reducerea amplitudinii valului 4. „Eu nu spun că nu e bună pregătirea pentru tratarea pacienților, dar discuția trebuie să fie de intensificare, de exemplu, a testării”, a declarat social-democratul, vineri, la „Special B1” cu Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alexandru Rafila (PSD), despre „problema noastră majoră” în fața valului 4

„Problema e următoarea. Toată discuția în acest moment nu este legată de prevenirea îmbolnăvirilor și reducerea amplitudinii acestui val ca să putem să trăim cât de cât normal, ci toată discuția este despre pregătirea pentru eventuala tratare a pacienților. Eu nu spun că nu e bună pregătirea pentru tratarea pacienților, dar discuția trebuie să fie de intensificare, de exemplu, a testării. În Israel, de exemplu, dacă intră în țară, orice persoană este testată, așteaptă până la maxim 24 de ore la domiciliu, dacă e negativă, își vede de treabă, dacă e pozitivă este carantinată sau tratată”, a afirmat Alexandru Rafila.

El s-a arătat de părere că ar trebui luate măsuri care să țină sub control creșterea, astfel încât „să nu ajungem la consecințe sociale și economice”.

„Doamna ministru spune că de la sfârșitul valului 3 se pregătește pentru valul 4, nu prea am înțeles cum – adică n-a explicat, nu că n-am înțeles eu. Așa că avem o problemă. Problema noastră majoră, în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană, rezultă din faptul că noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor din UE, adică 30% față de 60%, iar dacă vor fi îmbolnăviri, atunci ele vor fi în mod evident mai grave pentru că se adresează populației nevaccinate. E foarte simplu. Or, acum două luni domnul prim-ministru Cîțu, eu nu pot să nu tot repet chestiunea aceasta, spunea următorul lucru – `nu contează câte persoane se vaccinează, contează să avem puține cazuri`. Ce a înțeles lumea din chestiunea aceasta, că n-are importanță dacă ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm, noi am rezolvat problema. Rezultatele se văd și lipsa de asumare politică mie mi se pare extrem de nepotrivită”, a adăugat Alexandu Rafila.

Ultima oră
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6