Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 

Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme 
Alexandru Rafila / Foto: Octav Ganea (Inquam)

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat vineri seara, în emisiunea Special cu Nadia Ciurlin că inevitabil valul patru al pandemiei va afecta și România. Cele mai vulnerabile vor fi persoanele care nu s-au vaccinat. În ceea ce privește cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, aplicată deja aceasta nu este adaptată noii variante Delta:

“În mod evident și noi o să fim afectați de valul patru, rămâne să vedem care va fi amplitudinea lui și mai ales pe cine va îmbolnpvi virusul în valul patru. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, atunci s-ar putea să avem probleme.

Acesta este un element, cel de-al doilea, legat de cea de-a treia doză, această a treia doză care se administrează de astăzi sau de ieri în Israel se adresează  exclusiv persoanelor peste 60 de ani, în general cu boli cronoce și este recomandată doar, nu este obligatorie.

Mai multe, ei nu vaccinează cu a treia doză persoanele care au trecut prin infecție și au primit două doze de vaccin. Practic, se intenționează obținerea unei protecții mai bune, chiar dacă nu perfecte în ceea ce privește tulpina Delta.

Din nefericire această doză suplimentară care se administrează nu este o doză adaptată tulpinii Delta, este același tip de vaccin care s-a făcut în momentuld e față. Se lucrează, de către prodducător la o variantă adaptată a vaccinului la  varianta Delta, dominantă în momentul de față. Ea nu va fi disponibilă decât în luna octombrie sau noiembrie a acestui an”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)