Sorina Pintea a refuzat transferul la un Spital Penitenciar. Despescu: „Este regretabil că în spațiul public se prezintă informații neadevărate, cu scopul de a denigra imaginea MAI” (VIDEO)

Sorina Pintea a refuzat transferul la un Spital Penitenciar. Despescu: „Este regretabil că în spațiul public se prezintă informații neadevărate, cu scopul de a denigra imaginea MAI” (VIDEO)

Sorina Pintea, arestată preventivă pentru o presupusă luare de mită, a refuzat, „în scris”, transferul la un Spital Penitenciar, deși medicul i-a adus la cunoștință această posibilitatea, a afirmat Bogdan Despescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

„Persoana respectivă a beneficiat de asistență medicală, asigurată de personalul specializat din rețeaua medicală a MAI, fiind cazată individual. Ieri, 5 martie, în intervalul 17:40 – 18:35, în contextul acordării asistenței medicale, medicul unității a adus la cunoștința persoanei respective și posibilitatea de a fi transferată la un Spital Penitenciar. Persoana a refuzat, în scris, transferul. Ulterior, în jurul orei 19:00, i s-a asigurat, la cerere, efectuarea unei convorbiri telefonice, în condiții de confidențialitate, cu unul dintre avocații săi. Prin urmare, contrar afirmațiilor și acuzațiilor apărătorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului într-un spital din rețeaua Ministerului Justiției. Așadar, este regretabil că în spațiul public se prezintă informații neadevărate, cu scopul de a denigra imaginea MAI”, a declarat demnitarul, vineri.

Bogdan Despescu a mai precizat că „verificările dispuse de ministrul Afacerilor Interne, pentru clarificarea tuturor aspectelor din acest caz sunt în desfășurare”.

„Totodată, vă reamintesc că, în cursul zilei de ieri, pe site-ul MAI a fost postat, în Transparență Decizională, proeictul de modificare și completare a ordinului fostului ministru al Afacerilor Interne nr. 14 din 2008, cu privire la organizarea și funcționarea centrelor de arest preventiv. Prin această modificare, medicul unității va avea obligația să comunice cazurile, în care persoanele încarcerate cu afecțiuni medicale pot fi escortate fără folosirea mijloacelor de imobilizare, completând astfel excepțiile existente – femeia gravidă, persoana în vârstă de peste 65 de ani, persoana cu handicap locomotor, minorul cu vârstă sub 16 ani, persoana ale căror afecțiuni medicale impun utlizarea tărgii sau căruciorului pentru deplasare, precum și în situații reprezentate de afecțiuni ale membrelor superioare”, a mai declarat Bogdan Despescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”