Cristian Preda: Numele României e făcut de râs de Remus Pricopie

Cristian Preda: Numele României e făcut de râs de Remus Pricopie
Foto: monitorulcj.ro

Situaţia ridicolă pentru ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Prezent în Senegal la o reuniune francofonă, Pricopie s-a remarcat prin faptul că este singurul participant care nu vorbeşte limba franceză. Europarlamentarul Cristian Preda, prezent şi el la reuniune, susţine că ministrul a ajuns deja subiect de glumă printre participanţii la reuniune.

Într-o postare pe o reţea de socializare, europarlamentarul Cristian Preda îl critică dur pe ministrul educaţiei, Remus Pricopie, pentru prestaţia lamentabilă de la sumitt-ul francofoniei. Preda a dezvăluit că Pricopie a s-a făcut de râs după ce a încercat să vorbească cu preşedintele Senegalului, Macky Sall, în engleză.

”Pricopie ar trebui întrebat ce caută la Dakar! Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului. Am mulți prieteni în preajma lui Macky Sall și mi-e la fel de greu ca și lor să accept că numele României e făcut de râs de un Remus Pricopie”, a scris Preda.

Situaţia este cu atât mai ridicolă, cu cât în CV-ul său ministrul a scris că vorbeşte limba franceză la nivel experimentat.

Remus Pricopie i-a replicat lui Cristian Preda tot pe Facebook. Ministrul Educaţiei a postat o poză cu preşedintele Senegalului.

”Am citit cu surprindere, dezgust și dezamăgire frustrările pe care domnul Cristian Preda le revarsă în spațiul online, frustrări care, de această dată, mă vizeaza și pe mine. Este urât ceea ce face, cu atât mai mult cu cât ceea ce spune este fals!”, a replicat Pricopie.

Ministrul Educaţiei nu ar fi la prima gafă. Nu cu mult timp în urmă, acesta s-a făcut de râs după ce a confundat celebra lupoaică din legenda lui Romulus şi Remus cu o vulpe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)