Cum va fi implementat sistemul de semaforizare inteligentă în Bucureşti. Nicușor Dan a explicat etapele: „Știm ce să facem, avem și banii în PNRR” (VIDEO)

Cum va fi implementat sistemul de semaforizare inteligentă în Bucureşti. Nicușor Dan a explicat etapele: „Știm ce să facem, avem și banii în PNRR” (VIDEO)
Nicușor Dan vrea o nouă Grădină Zoologică în București, pe o suprafață de 60 de hectare, în spatele Stadionului Ghencea

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat, luni, că el și colegii săi știu ce au de făcut pentru implementarea sistemului de semaforizare inteligentă în Bucureşti, banii urmând a fi luați din PNRR. Dan a explicat, pentru B1 TV, etapele de implementare a proiectului, precizând că totul ar trebui să fi gata la finalul mandatului său.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Dan, despre implementarea sistemului de semaforizare inteligentă în Bucureşti

„Noi, când sistemul s-a implementat în București, el era bun la vremea lui. Numai că ani de zile nu s-a făcut întreținere pe el. (…) Acum e într-un fel de pareză așa. Între timp și tehnologia a evoluat.

Acum știm ce să facem, avem și banii în PNRR, avem și o colaborare cu primăriile de sector cu care am aplicat pentru acest sistem. L-am făcut pe mai multe etape, pentru fiecare dintre ele execuția fiind precedată de un studiu, că în zona de semaforizare studiul e mult mai important decât execuția în teren. care înseamnă să pui un stâlp cu niște becuri, un semafor, pe care să-l legi cu niște fire. Dar unde-l pui, ce timpi îi dai, asta e partea pe care ți-o dă studiul de fezablitate.

În prima parte o să mergem pe niște ieșiri principale din oraș, câte una din fiecare sector. Dau exemplu Iuliu Maniu. Acele semafoare sunt conectate cu serverul, problema e că ai între ele trei sau patru treceri de pietoni care nu sunt semaforizate și atunci tu degeaba dai undă de verde pe toate celelalte dacă ai imprevizibiliate pe trecerile de pietoni. Atunci soluția e să montezi semafoare pe care să le conectezi cu celelalte, așa încât toate intersecțiile, de la Palatul Cotroceni până la ieșirea din București, pe Iuliu Maniu, să fie integrate în sistem.

Deci asta e prima etapă care vizează și amplasarea unor semafoare. În total sunt 80 de intersecții și unele noi și remodelarea celor vechi. În a doua etapă vom conecta toate cele cam 260 de semafoare care sunt teoretic conectate dar, de fapt, nu sunt la serverul central și modelarea sistemului acolo unde ele nu au tehnologia necesară.

În a treia etapă mai avem 250 de intersecții semaforizare care nu sunt conectate și le vom conecta și pe acelea și la a patra etapă o sa ajungem de la 500 la 800 de intersecții semaforizate si conectate la sistemul central.

Până la finalul mandatului o sa facem asta. Avem deja consultarea de piață pentru studiul de fezabilitate, pasul premergător ieșirii în achiziție publică.

Și ca să facem această consultare de piață a însemnat să facem un studiu de prefezabilitate, care a însemnat să luăm intersecție cu intersecție, să vedem starea fiecăreia. Asta ne-a luat o grămadă de timp”, a explicat Nicușor Dan.

Acesta a vorbit și despre investițiile în rețeaua de termoficare a orașului.

Nicușor Dan candidează pentru un nou mandat la PMB

În cadrul aceleași emisiuni, Dan a spus că va candida și în 2024 la Primăria Capitalei pentru că un singur mandat de patru ani nu e suficient pentru a-și duce toate proiectele la îndeplinire.

„Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraș din România un mandat de patru ani, în condițiile în care nu găsești documentațiile deja pregătite pentru lucrările de investiții, e prea puțin. Pentru București e cu atât mai mult, un oraș cu multiple probleme. (…)

Mergem într-o direcție corectă și viteza e cea pe care ne-o permite contextul”, a afirmat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”