Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”

Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla
Vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, susține că e de neacceptat ca desființarea SIIJ să fie doar mimată, iar ea să continue să existe, sub un alt nume în ca drul Parchetului General.

Președintele USR PLUS Dan Barna a lansat mai multe reproșuri la adresa românilor care cer relaxarea restricțiilor, în contextul unui posibil val patru de COVID-19. Acesta spune despre români că au un optimism nefundamentat în care cred “că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”

“Suntem ca ţară cu trei, patru poate chiar cinci ani în urma campaniilor anti-vaccin pentru că România este în situaţia asta şi cumva straniu comparativ cu alte ţări unde am văzut că ratele de vaccinare sunt mult mai bune tocmai pentru că am ignorat ani de zile aceste campanii anti-vaccin care au dus în populaţie percepţia aceasta că vaccinul este o chestiune mai degrabă aşa de moft sau de modă şi suprapusă peste percepţia că pandemia a trecut, oricum nu mai contează, nu are rost să ne vaccinăm, a generat acest rezultat”, a declarat Dan Barna  într-un interviu pentru Prima TV.

De asemenea, vicepremierul i-a certat și pe românii care nu vor să se vaccineze, avertizând că valul 4 va lovi și România, așa cum lovește deja mai multe state occidentale:

“Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim.

Noi avem un optimism din asta nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Vă amintiţi cum domnul Tăriceanu explica criza din 2008.

E în America, nu are nicio treabă cu noi şi după jumătate de an a fost într-o situaţie dramatică şi economia noastră. La fel este şi cu pandemia. Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne”, a afirmat Barna.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)