Dosar de Politician: Piedone, Vanghelie, Mazăre sau Nichita ar câștiga alegerile locale din București (VIDEO)

Dosar de Politician: Piedone, Vanghelie, Mazăre sau Nichita ar câștiga alegerile locale din București (VIDEO)
Foto: B1.ro

Emisiunea Dosar de Politician din data de 8 martie a fost dedicată alegerilor locale și a candidaților la primăriile sectoarelor din București și nu numai. Realizatorul Silviu Mănăstire a vorbit la postul de televiziune B1 TV despre mai multe personaje politice care vor candida la primăriile de sector din Capitală, dar și de șansele acestora de a câștiga.

În două luni de zile va începe cea mai murdară campanie electorală a utimilor ani. PNL și PSD-cele două mari partide nereformate, pline în continuare de corupți-la care se adaugă partidele-fantomă ale lui Tăriceanu și Băsescu se pregătesc să îi păcălească încă o dată pe români. În acest moment Nu există niciun lider politic nou, charismatic și independent față de vechiul sistem de putere profund corupt. Liviu Dragnea de la PSD întruchipează esența baronizării Românei; Zgonea și Neacșu ceilalți doi lideri ai PSD, de care nu prea a auzit nimeni, sunt personaje lipsite de calificare politică, sau de orice fel de calificare de fapt.

Dosar de Politician: Piedone, Vanghelie, Mazăre sau Nichita ar câștiga alegerile

De la PNL, Vasile Blaga reprezintă FSN-ul anilor 90 în cea mai pură formă, Alina Gorghiu este exponentă oportunismului și promovării în politică pe criterii de gașcă-Gorghiu este personajul cel mai lipsit de scrupule care operează acum în piața politică; Cătălin Predoiu este exemplul viu al tehnocratului fără carismă care eșuează în politică. Despre Tăriceanu și Băsescu se poate spune un lucru cert: sunt îmbătrâniți în relele din politică. Tăriceanu este, chipurile, om de dreapta, dar ia voturi de la stânga conservatoare-de la nostalgicii comuniști sau de la publicul antijustitie. Băsescu a devenit un fel de Dan Diaconescu și Vadim Tudor la un loc, dar cu mai multă experiență și fără scrupule. Este uimitor cum un om trecut de 65 de ani își dorește cu atâta sete puterea.

De fapt, din această cauză, România este în pragul falimentului politic: toate aceste figuri învechite își doresc puterea și avantajele puterii, nimeni nu vrea să mai muncească în folosul oamenilor. Toate dezbaterile din spațial public, aproape toate proiectele de legi au legătură cu lupta pentru putere și cu interesele financiare ale politicienilor. V-am spus acestea pentru a înțelege că pe termen mediu, nimic bun nu se va întâmpla în România. Deciziile politicienilor vorbesc de la sine: PNL și PSD și-au stabilit deja mare parte din candidații la primării; numele lor nu ne dau mari speranțe.

Haideți să-i cunoaștem pe câțiva dintre ei: la sectorul 1 din București PNL va merge în alegeri cu Alexandru Nazare, un politician tânăr, cu ceva experiență în funcții guvenamentale -el a fost timp de 2 luni inclusiv ministru al Transporturilor. Nazare nu are experiență în administrația locală și nici carismă, însă motivul pentru care nu va ajunge primar este că organizația PNL din sectorul 1 îl va sabota. Când un om de bună credința încearcă să se ridice i se da în cap, asta e regulă!  Așa că, deși Nazare ar fi cea mai bună opțiune, primar la sectorul 1 va fi probabil un personaj susținut de PSD și Tăriceanu. La sectorul 2 din București, primarul Neculai Ontanu ne aduce în case prin discursurile sale parfumul anilor 80. Ontanu ar putea fi ales primar încă 20 de ani de acum încolo până când bazinul sau electoral se va stinge de la sine din motive naturale.

Bucureștenii i-ar vota în continuarea pe penalii Piedone și pe Vanghelie fără probleme în sectoarele 4 și 5 din Capitală. Din fericire pentru publicul amator de comedie, liberalii l-au desemnat candidat la sectorul 4 pe un anume Răzvan Sava, cel care se chinuie să explice unei țări întregi că nu poate da drumul la competiții pe stadionul national arena, stadion care a costat 400 de milioane de euro. Comediantul- Sava vrea acum să distrugă acoperișul stadionului care a costat  20 de milioane de euro, din cauza că nu are avizul ISU.  Pentru că Sava de abia vorbește în public, liberalii se pot aștepta ca acesta să fie arestat nu pentru corupție ci pentru că este… slab de înger.

La București și peste tot în țară vechii baroni arestați sau agățați cu dosare penale ar putea câștiga alegerile: Sorin Oprescu i-ar învinge pe Gabriela Firea, Ludovic Orban și Nicușor Dan la pachet, chiar dacă bucureștenii sunt acum convinși că doctorul i-a operat la buzunar. Penalul Radu Mazăre ar câștiga alegerile la Constanța, la Iași baronul-gelos-cu- amantă- Gheorghe Nichita ar câștiga și el încă un mandat, dacă nu i-ar fi interzis cei de la PSD să candideze; Emil Boc va stă primar încă 4 ani la Cluj, în ciuda faptului că își urăște sluja. În orașele unde baronii se vor retrage, în locul lor vor veni puii lor-Decebal Făgădău băiatul lui Mazăre va ajunge primar la Constanța și un anume Chirica la Iași, cel care a fost pupilul baronilor Simirad și Nichita. În săptămâniile viitoare vă promit că o să mergem în fiecare oraș să analizam candidații.

Am însă nevoie de ajutorul vostru de aceea aștept mesaje pe pagină de facebook dosar de politician!

Urmăriți B1TV.ro și pe