Florin Cîţu a cerut mai multe paturi la ATI și identificarea unor spitale care ar putea să se alăture celor existente în lupta anti-COVID: Putem să împiedicăm creșterea accelerată a numărului de infectări

Florin Cîţu a cerut mai multe paturi la ATI și identificarea unor spitale care ar putea să se alăture celor existente în lupta anti-COVID: Putem să împiedicăm creșterea accelerată a numărului de infectări
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a participat, duminică, la şedinţa Comiterului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), unde a cerut creșterea numărului de paturi în secțiile de Terapie Intensivă și identificarea de noi spitale care se pot alătura acestui efort de îngrijire a pacienților COVID-19. Cîțu a mai solicitat asigurarea stocurilor necesare de medicamente pentru acești bolnavi și a echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

Totul în condițiile în care România înregistrează o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Totuși, șeful Guvernului susține că nu este o creștere accelerată, iar o astfel de evoluție alarmantă poate fi evitată.

Florin Cîţu cere pregătiri în spitale, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție.

Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere”, a scris premierul Florin Cîțu, duminică, într-o postare pe Facebook.

Ce a solicitat șeful Guvernului în ședința CNCCI:

  • Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
  • Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
  • Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
  • Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
  • Continuarea vaccinării in forță.

„Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a mai scris Cîțu, pe Facebook.

Prim-ministrul a mai anunțat că luni începe a treia etapă de vaccinare anti-COVID-19 și că până acum aproximativ 500.000 de persoane din rândul populaţiei generale s-au înscris pe platformă.

Cele mai recente date oficiale, prezentate duminică de către Grupul de Comunicare Strategică, arată că în România au fost testate pozitiv 859.709 de persoane, din care 4.383 doar în ultima zi. Dintre cei diagnosticați, 21.483 au decedat (44 în ultima zi).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`