Florin Cîţu: Fac o evaluare a miniştrilor / Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta (VIDEO)

Florin Cîţu: Fac o evaluare a miniştrilor / Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat, luni, că-și dorește o evaluare a miniștrilor liberali, dar și a Guvernului în general, pentru a se asigura că reformele din PNRR sunt implementate.

Cîțu cere evaluarea miniștrilor

„Fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează în primul rând PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului”, a declarat Cîțu, punctând că această verificare nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni.

Liderul liberalilor a mai precizat că se uită în primul rând la stadiul de implementare a reformelor din PNRR: „Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Florin Cîțu a avertizat încă de săptămâna trecută că România are de îndeplinit mai multe reforme până la 31 martie, iar dacă nu va atinge aceste ținte asumate prin PNRR, nu va mai primi banii europeni rezervați odată cu asumarea lor.

Cîțu: Economia e administrată suboptimal

Tot luni, președintele PNL a reproșat din nou modul în care este administrată economia țării.

Trebuie să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc.

Dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune”, a insistat Cîțu, precizând din nou că „economia e administrată suboptimal”.

Miniștrii Cabinetului Ciucă sunt chemați luni, pe rând, pentru câte 30 de minute de discuții în cadrul unei evaluări.

Urmăriți B1TV.ro și pe