Florin Cîțu: Dacă administrăm bine economia, vom evita recesiunea și vom putea să avem o creștere economică mare. Dacă nu, riscul este foarte mare (VIDEO)

Florin Cîțu: Dacă administrăm bine economia, vom evita recesiunea și vom putea să avem o creștere economică mare. Dacă nu, riscul este foarte mare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Economia României a fost gestionată sub-optimal în primele două luni ale anului, spune președintele PNL, Florin Cîțu, care a tras un semnal de alarmă și care a avertizat că riscul de a intra în recesiune este unul „foarte mare” dacă economia nu este administrată corespunzător.

„Dacă administrăm bine economia, vom evita recesiunea și vom putea să avem o creștere economică mare”, a subliniat Florin Cîțu (PNL)

Întrebat ce șanse sunt să ajungem la o recesiune economică, liderul liberalilor a explicat: „Totul depinde de cum gestionezi economia. România a evitat o recesiune economică, când economia a fost închisă două luni de zile, la nivel global. Atunci ne-a salvat faptul că aveam un buffer mare și am reușit să avem timp să ne gândim. Vă aduc aminte că starea de urgență a fost declarată prin mijlocul lui Martie și noi am luat măsurile prin Aprilie. Am stat 30 de zile să ne gândim la acele măsuri și acele măsuri au fost îmbunătățite”.

„Depinde de cum administrăm economia. Dacă administrăm bine economia, și aici, primele două luni de zile nu sunt un exemplu, dar dacă administrăm bine economia, vom evita recesiunea și vom putea să avem o creștere economică mare. Dacă nu, bineînțeles că riscul este foarte mare. Depinde de cum administrăm economia, este foarte important ca Guvernul să nu-și distragă atenția de la administrarea optimă a economiei către alte obiective. Este foarte important să ai o economie puternică. Dacă ai o economie puternică, poți rezolva toate celelalte probleme”, a punctat președintele PNL.

Nu în ultimul rând, Florin Cîțu a spus că fără o economie puternică și fără resurse la buget criza umanitară a momentului nu va putea fi gestionată optim.

„Fără o economie puternică și fără resurse la buget nu putem să gestionăm optim această criză umanitară și România trebuie, și toată lumea se uită la noi, toată Europa, toată lumea se uită la noi să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem față și să arătăm cu România poate dar, repet, se leagă de prima parte”, a mai afirmat președintele Senatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe