Florin Cîţu, nemulțumit de execuția bugetară: Cam pe toate ministerele e sub ce trebuia să fie / Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi remaniați: Au o bilă neagră (VIDEO)

Florin Cîţu, nemulțumit de execuția bugetară: Cam pe toate ministerele e sub ce trebuia să fie / Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi remaniați: Au o bilă neagră (VIDEO)

Premierul Florin Cîţu s-a arătat nemulțumit de execuția bugetară la mijlocul anului, foarte puține fiind milisterele care chiar au cheltuit banii alocați. Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit toți banii pe care i-au cerut vor fi remaniați, șeful Guvernului a punctat că „au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie”. Cîţu nu e mulțumit nici de solicitările pe care le au acum colegii săi de Cabinet, în perspectiva rectificării bugetare ce va avea loc luna viitoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîţu, despre execuția și rectificarea bugetară

Prim-ministrul a vorbit despre sumele pe care le-au cerut miniștrii la rectificarea bugetară: „Sunt exagerate 38 de miliarde de lei cumulate pe toate ministerele. Asta înseamnă aproape 4% din PIB! Toată lumea trebuie să înțeleagă că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să îl creştem. Din cele 38 de miliarde vom aloca, bineînţeles, acolo unde vor fi cheltuiţi banii”.

Cîțu a spus că rectificara bugetară din august se va face în baza analizei execuției bugetare de până acum, care „cam pe toate ministerele e sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului”. Acesta a mai precizat că „nu sunt foarte multe (ministere) care au cheltuit banii”.

Întrebat dacă vor fi remaniați miniștrii care nu au cheltuit banii, deși i-au cerut, Florin Cîțu a răspuns: „Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie. Voi avea o discuţie cu miniştrii să văd ce s-a întâmplat, cum putem îmbunătăți situaţia, dacă e o problemă de personal, poate nu înţeleg cum se face execuţia bugetară. Vreau să înţeleg ce se întâmplă, apoi voi lua decizia”.