Ionuț Stroe: Consiliul Concurenței trebuie să înțeleagă că nu administrează mecanic niște situații, ci lucrează în interes public. Mi-ar plăcea să văd o rapiditate mult îmbunătățită a soluțiilor pe care le dă (VIDEO)

Ionuț Stroe: Consiliul Concurenței trebuie să înțeleagă că nu administrează mecanic niște situații, ci lucrează în interes public. Mi-ar plăcea să văd o rapiditate mult îmbunătățită a soluțiilor pe care le dă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Concurenței nu administrează mecanic anumite situații și cercetează procedural anumite practici economice, ci lucrează în interes public, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, luni, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Declarația parlamentarului liberal a venit în contextul în care Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a fost audiat luni în Comisia economică a Senatului.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV: Mi-ar plăcea să văd o rapiditate mult îmbunătățită a soluțiilor pe care le dă Consiliul Concurenței

„Consiliul Concurenței și, implicit, conducerea acestei instituții trebuie să înțeleagă că acel control parlamentar este un atribut constituțional. Modul în care răspund, rapiditatea, promptitudinea, este evident parte a răspunsului pe care trebuie să îl ofere Parlamentului în condițiile în care sunt solicitate informații. Este o instituție – și ei trebuie să înțeleagă lucrul acesta – care nu administrează mecanic anumite situații și cercetează procedural anumite practici economice, ci lucrează în interes public ca toate celelalte care în momentul de față fac eforturi, implicit Guvernul”, a declarat Ionuț Stroe.

Pe de altă parte, liberalul a explicat că anumite probleme nu pot fi rezolvate „peste noapte”: „Înțelegem foarte bine că nu poți pocni din degete să rezolvi, de exemplu, lanțurile de aprovizionare blocate de doi ani de Covid”.

„Toate instituțiile, toate agențiile trebuie să răspundă în condițiile în care sunt solicitate. Ceea ce mi-ar plăcea mie ca parlamentar este să văd o rapiditate mult îmbunătățită a soluțiilor pe care le dă Consiliul Concurenței. De multe ori se pornesc anchete și, până la aflarea rezultatelor sau până la depunerea raportului și în Parlament, și pentru dezbaterea publică a acestui lucru, deja subiectul a dispărut din agenda publică”, a continuat deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe