UDMR este în favoarea eliminării pensiilor speciale, a reiterat miercuri vicepremierul Kelemen Hunor, președintele formațiunii, care a declarat că ori sunt eliminate toate, ori se stabilește un plafon pentru toate, „ori ne batem joc de noi înșine și de banii publici”.
Membrii Guvernului primesc, miercuri, doza de rapel din vaccinul anti-COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală”. În acest context, Kelemen Hunor a fost întrebat dacă UDMR va susține eliminarea pensiilor speciale, în mod deosebit ale parlamentarilor și primarilor.
„Nu există în special pentru parlamentari şi în special pentru alţii. Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit News.ro.
Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile magistraţilor, având în vedere că există decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens, vicepremierul a răspuns: „Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizia CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc noi înşine şi de banii publici”.
Ludovic Orban anunța marți că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, ocazie cu care a răspuns și la câteva întrebări legate de situația pensiilor speciale.
„În privința pensiilor speciale, știți foarte bine că în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde, evident, și reglementări privitoare la pensiile speciale, de serviciu, ocupaționale. Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea Legii privind statului deputaților și senatorilor, cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari”, a declaratliderul PNL.
Întrebat de ce crede despre poziția UDMR, care susține că vrea eliminarea tuturor pensiilor speciale, Ludovic Orban a precizat:„Avem și noi același punct de vedere. Problema e elaborarea prevederilor care să permită apropierea pensiilor speciale cât mai aproape de contributivitate. (Modificarea Legii pensiilor) se va face într-o perioadă mai mare de timp, de asta noi susținem modificarea statului parlamentarilor, astfel încât lor să nu li se mai permită să aibă pensii speciale”.