Klaus Iohannis, întrevedere cu Florence Parly, ministrul Armatei franceze, în contextul tensiunilor generate de Rusia. Ce au discutat cei doi

Klaus Iohannis, întrevedere cu Florence Parly, ministrul Armatei franceze, în contextul tensiunilor generate de Rusia. Ce au discutat cei doi
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis, a primit-o joi, la Palatul Cotroceni, pe Florence Parly, ministrul Forțelor Armate din Franța. Cei doi au discutat despre stadiul Parteneriatului Strategic România – Franța, dar și despre recentele evoluții de securitate din regiunea Mării Negre.

Ce i-a spus Klaus Iohannis ministrului francez Florence Parly

„În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte referitoare la stadiul Parteneriatului Strategic dintre România și Franța și perspectivele de dezvoltare a acestuia, cu accent pe componenta de apărare, agenda NATO și cea a Uniunii Europene, precum și pe evoluțiile recente în plan securitar din regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a lăudat rezultatele cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, inclusiv în misiunile executate în comun sub egida NATO, UE, ONU și OSCE.

Cât despre criza de securitate din zonă, președintele României a susținut că aceasta afectează securitatea întregului spațiu euroatlantic și a subliniat că e nevoie de unitate și solidaritate la nivelul UE și NATO.

De asemenea, Iohannis a punctat că parteneriatul NATO – UE e esențial pentru securitatea europeană, prin urmare acesta trebuie consolidat.

Totodată, Iohannis a mulțumit Franței pentru disponibilitatea de a participa la prezența militară avansată a NATO în România, ca parte a răspunsului aliaților la criza din zonă.

„În ceea ce privește agenda europeană, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru obiectivele foarte ambițioase stabilite de Franța pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene, obiective care vor contribui la continuarea progreselor în domeniul securității și apărării, și a dat asigurări privind sprijinul României pentru materializarea acestora”, se mai arată în comunicat.

Mesajul ministrului Florence Parly pentru Klaus Iohannis

La rândul său, ministrul francez al Apărării a apreciat colaborarea dintre cele două țări și a subliniat interesul Franței de a continua dezvoltarea și diversificarea acesteia.

De asemenea, Florence Parly a prezentat prioritățile Președinției Franceze a Consiliului Uniunii Europene.

„Totodată, oficialul francez a evidențiat contribuția semnificativă a țării noastre în cadrul Uniunii Europene și NATO pe componenta de apărare, subliniind foarte buna colaborare dintre cele două state în cadrul misiunilor din teatrele de operații, cu accent pe participarea la misiunile comune privind combaterea terorismului din regiunea Sahel”, a mai transmis Administrația Prezidențială.

În timpul vizitei sale în România, Florence Parly a vorbit și cu premierul Nicolae Ciucă și cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe