Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România

Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România

Emanuel Macron, a anunț miercuri că există disponibilitatea ca Franța sî contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Președintele Franței a spus în fața unor lideri militari că Franța este disponibilă să participe cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța își exprimă solidaritatea cu statele europene preocupate de securitatea lor.

La rândul ei, Nathalie Loiseau, lider al grupului Renew din Parlamentul European, a scris pe Twitter:

„Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este în solidaritate cu statele europene preocupate de securitatea lor”.

 Crește teama unei intervenții militare ruse în Ucraina

Anunțul președintelui Franței are loc în contextul în care tensiunile de la granița cu Ucraina sunt tot mai mari. Autoritățile ucrainene au avertizat că Federația Rusă „aproape a finalizat” acumularea de forțe ce ar putea fi folosite într-o ofensivă împotriva Ucrainei, alimentând temerile că o eventuală invazie ar putea începe „în orice moment”, așa cum a indicat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Rusia „aproape a finalizat” acumularea de forțe în apropierea frontierelor ucrainene, avertizează Kievul

Ministerul ucrainean al apărării susține că, potrivit ultimelor rapoarte din comunitatea de informații, Rusia a desfășurat peste 127.000 de trupe în regiune, transmite CNN.

Evaluarea a catalogat situația drept una „dificilă”. Potrivit părții ucrainene, Federația Rusă „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”.

Urmăriți B1TV.ro și pe