Klaus Iohannis: Am decis să consolidăm pe termen lung postura aliată pe Flancul Estic. Summitul NATO de la Madrid, una din cele mai semnificative reuniuni aliate ca rezultate pentru România (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am decis să consolidăm pe termen lung postura aliată pe Flancul Estic. Summitul NATO de la Madrid, una din cele mai semnificative reuniuni aliate ca rezultate pentru România (VIDEO)
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Summitul NATO de la Madrid reprezintă una dintre cele mai semnificative reuniuni aliate din ultimii ani în ceea ce privește rezultatele pentru România, toate obiectivele fiind atinse și rezolvate în sensul solicitat și sperat de țara noastră, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, în capitala Spaniei.

Klaus Iohannis, la Madrid: „Am decis să consolidăm pe termen lung postura aliată de descurajare și apărare pe Flancul Estic”

„Am decis să consolidăm pe termen lung postura aliată de descurajare și apărare pe Flancul Estic. Este acesta un demers absolut necesar, pe care l-am solicitat noi insistent, mai ales după 24 februarie, anul curent, în toate discuțiile pe care le-am avut la NATO, dar și cu aliații noștri. Așadar, am convenit un cadru care asigură parametrii unei posturi capabile să răspundă eficient tuturor amenințărilor. Aici, la Madrid, am decis intensificarea sprijinului pentru parteneri, în special pentru cei din Vecinătatea Estică, deci inclusiv pentru Republica Moldova și Georgia, cei mai expuși efectelor evoluțiilor de securitate”, a explicat șeful statului român.

„Aș dori să subliniez aici, acest summit reprezintă una din cele mai semnificative reuniuni aliate din ultimii ani în ceea ce privește rezultatele pentru România, pentru țara noastră. Toate obiectivele, repet, toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost atinse și rezolvate în sensul solicitat și sperat de noi. Acesta este rezultatul unei munci în echipă, o muncă pentru care vreau să adresez mulțumiri tuturor celor implicați”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”